x

43 ruime sociale huurappartementen opgeleverd aan de Schie

9 december 2016

Schieoevers43 nieuwe bewoners kregen deze week de sleutel van hun woning in het nieuwbouwcomplex Schieoevers aan de Spangensekade. Met deze nieuwbouw zet Woonstad Rotterdam de teller van het aantal nieuw gebouwde en getransformeerde sociale huurwoningen dit jaar op totaal 647.

 

Vernieuwing Staringbuurt
De bouw van Schieoevers is onderdeel van de vernieuwing van de Staringbuurt in Spangen. Hier maken uiteindelijk 212 oude woningen plaats voor nieuwbouw van 101 eengezinswoningen. De ruime 3-, 4- en 5-kamer appartementen in Schieoevers worden in eerste instantie ingezet voor de herhuisvesting van de bewoners uit de Staringbuurt. Naast de aanpak van woningen worden tegelijkertijd de pleinen en de straten opgeknapt. In 2020 is de Staringbuurt geheel vernieuwd.

 

Schieoevers
Het gebouw is een ontwerp van DP6 architecten uit Delft en gebouwd door aannemersbedrijf Vink & Zonen BV uit Moordrecht. Het appartementengebouw is modern vormgegeven en uitgevoerd met veel licht, lucht en ruimte, moderne installaties, waaronder warmte terugwinning, vloerverwarming etc. Schieoevers vormt de afronding van de nieuwbouw langs de Delfshavense Schie ter hoogte van de Beukelsbrug.

 

Meer over onze aanpak in Spangen is terug te lezen in de wijkvisie.