x

Vernieuwd winkelgebied Middelpunt Kralingen opent 20 mei haar deuren

18 mei 2017

Rotterdam, 17 mei 2017

De winkeliers aan de Vlietlaan, Goudse Rijweg, Weteringstraat en Frits Ruysstraat hebben hun winkelgebied nieuw leven ingeblazen, samen met de gemeente Rotterdam en woningcorporatie Woonstad Rotterdam. Het winkelgebied, bekend onder de naam Middelpunt, opent op zaterdag 20 mei feestelijk de vernieuwde straten. Dit is een jaar nadat de partijen gezamenlijk begonnen met de vernieuwing. Tussen 12.00 en 18.00 uur is er voor jong en oud van alles te beleven in Kralingen-West.

Wie een jaar geleden voor het laatst door deze straten liep zal het gebied amper herkennen. Bezoekers gaven toen nog aan weer snel weg te willen, nadat ze hun noodzakelijke boodschappen hadden gedaan. Vandaag de dag vinden bezoekers een divers aanbod in Middelpunt. De al zittende ondernemers hebben samen met nieuwe winkeliers iets nieuws aan Rotterdam toegevoegd. Aan de oostzijde van het Rotterdamse centrum kan de winkelliefhebber nu zijn of haar hart ophalen aan specialistische en ambachtelijke winkeltjes, en is er genoeg leuke horeca om langer te blijven zitten.

De opening wordt om 14.30 uur verricht door wethouder Joost Eerdmans en Richard Feenstra, bestuurder van Woonstad Rotterdam. Naast het officiële moment kunnen bezoekers onder andere proeven van de heerlijkheden van Cezve, de PatatbakkerT of Jordy’s Bakery. Autodeal Automaterialen geeft spoedcursussen auto’s poetsen, en bij goudsmit Alex Domeni kan het winkelend publiek leren om zelf sieraden te maken. Voetbalclub Excelsior is natuurlijk ook in de eigen wijk present en heeft een pannakooi op het centrale plein, waar ook muzikale optredens het feest opluisteren.

Impuls voor samenwerkende winkeliers
De vernieuwing van het winkelgebied het Middelpunt is uitgevoerd onder leiding van gebiedsregisseur Aat Biesheuvel van Woonstad Rotterdam. Woonstad Rotterdam is verhuurder van de helft van de winkelpanden in deze omgeving en bouwt in de buurt het nieuwbouwproject De Weg naar Kralingen. Samen met de gemeente Rotterdam gaf Woonstad Rotterdam de opdracht om een aantrekkelijk en economisch sterk winkelgebied te maken. Onder de naam Alliantie Middelpunt werd de weg vooruit ingezet en zijn winkeliers met de gemeente en Woonstad Rotterdam aan de slag gegaan. De winkeliers nemen nu via een bedrijfsinvesteringzone (BIZ) de kwaliteitsbewaking van hun winkelgebied weer op zich.

Bekijk hier de uitnodiging.