Elk jaar passen wij op 1 juli de huren aan. De regering besluit elk jaar hoeveel huren mogen stijgen. Woningcorporaties mogen in 2017 de huren voor huishoudens met een huishoudinkomen onder of gelijk aan €40.349 verhogen met 2,8%. Voor huishoudens met een huishoudinkomen boven €40.349 mag de huur met maximaal 4,3% verhoogd worden.

Huurverhoging 2017 sociale huurwoningen
Wij vinden de betaalbaarheid van onze woningen voor u belangrijk. Daarom hebben wij besloten voor huishoudens met een huishoudinkomen onder of gelijk aan €40.349 de huren te verhogen met maximaal 0,6%. Ligt het huishoudinkomen boven €40.349? Dan verhogen we de huur met maximaal 4,3%. In sommige gevallen is de maximale huurprijs van een woning bereikt. Het percentage van de huurverhoging kan dan lager uitvallen.

In het overzicht hieronder vindt u alle huurverhogingspercentages van 2017:

Eind april ontvangt u van ons een brief, waarin wij uitleggen hoeveel huurverhoging u krijgt.

Gegevens huishoudinkomen
Woonstad Rotterdam heeft in maart van de Belastingdienst doorgekregen of uw inkomen in 2015 onder of boven €40.349 lag. Wij weten dus niet wat uw precieze huishoudinkomen was. Op basis van de gegevens van de Belastingdienst verhogen wij uw huur met maximaal 0,6% of 4,3%.

Vrije Sector
Heeft u een Vrije Sector huurwoning? De huurverhoging ligt in 2017 tussen 0% en 2,8%. Dit wordt per wooncomplex bepaald.

Bezwaar indienen
Woonstad Rotterdam heeft de wettelijke regels rond de huurverhoging zorgvuldig toegepast. Als u meent dat bij het berekenen van de huurverhoging fouten zijn gemaakt, uw inkomen is gedaald of gaat dalen, of dat u in aanmerking komt voor één van de uitzonderingen? Dan kunt u tot en met 30 juni 2017 bezwaar indienen via dit bezwaarformulier.

Let op: U kunt geen bezwaar indienen voor een Vrije Sector huurwoning.

Meer informatie
Neem hiervoor een kijkje bij de veelgestelde vragen over de huurverhoging 2017.