bedrijfshuisvesting

21 Bedrijfsruimten

Horecaruimte huren in Rotterdam


Tips voor het vinden van jouw geschikte plek!

Wil je een horecapand huren in Rotterdam en ben je op zoek naar een geschikte ruimte? Woonstad Rotterdam kent de wijken goed en kan jou helpen met het maken van de juiste keuze. Horecapanden zijn veelgevraagd. Regelmatig kun je bij Woonstad Rotterdam horecaruimte huren en kiezen uit verschillende panden verspreid over de stad. Hieronder vind je een aantal handige tips die je helpen bij het vinden van jouw meest geschikte locatie. Heb je vragen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs, zij kennen de panden én de stad als geen ander.


Belangrijk in je zoektocht?

Het pand en de locatie zijn afhankelijk van het type horeca dat je wilt starten. Zet je plannen en toekomstbeeld helder op papier en bedenk welke voorzieningen hierbij passen als je een horecapand huren wilt. En, misschien overbodig om te vermelden: maak een goed financieel plan, zodat je precies weet wat jouw horecagelegenheid aan huurkosten kan dragen.

Belangrijke vragen als je een horecapand huren wilt:

 • Passen de activiteiten van jouw horecagelegenheid in het bestemmingsplan van de gemeente?
 • Is het mogelijk om een terras buiten te plaatsen?
 • Heb je parkeerplekken nodig voor klanten?
 • Ben je bereikbaar voor jouw leveranciers?
 • Wil je in een straat zitten met andere horeca of juist op een exclusieve locatie?
 • Waar bevindt jouw doelgroep zich? Wat vinden zij belangrijk?
 • Wat zijn de regels voor openingstijden?
 • Als je eten wilt serveren bekijk dan of er een vetvangpunt en afzuigkap aanwezig is of gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Wat zijn je toekomstplannen? Zijn deze uitvoerbaar in het pand?

Vind je het lastig om te bepalen wat je nodig hebt? Vraag het onze adviseurs. Zij zijn ervaren experts die precies weten wat jouw horecagelegenheid nodig heeft om succesvol te zijn.


Welke voorzieningen heb ik nodig?

De meeste vragen krijgen wij over de aanwezigheid van sanitair en aansluiting van gas, water en licht. Als je een horecapand huren wilt van Woonstad Rotterdam zijn deze voorzieningen aanwezig. We leveren de panden casco op. Wil je het horecapand anders indelen (weghalen of plaatsen van tussenwanden bijvoorbeeld of bepaalde voorzieningen toevoegen? Bespreek dit met je adviseur, samen kijken we wat de mogelijkheden zijn.


Welke locatie biedt de beste kansen?

Locatie is alles voor een horecagelegenheid. Het is belangrijk dat je op een plek zit die voor jouw doelgroep gemakkelijk te bereiken is. Wij kijken ook naar jouw concurrentiepositie op een bepaalde locatie. Soms werkt het ondersteunend om bij gelijksoortige horecagelenheden in de straat te zitten, in andere gevallen werkt het averechts. Wij zijn altijd op zoek naar de beste combinatie van horecagelegenheden in een wijk om Rotterdam als horecastad aantrekkelijk te maken én jou als ondernemer de beste uitgangspositie te bieden.


Horecapand huren: verzekeringen

Welke verzekeringen je afsluit als je een horecapand huren gaat, is afhankelijk van jouw behoeften en het type bedrijf dat je hebt.

Minimaal geadviseerde verzekeringen

 • Inboedelverzekering
 • Glasverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering

Extra tip 1: let op voor horeca belangrijke wet- en regelgeving

Wie start met horeca krijgt te maken met allerlei wetten en regels. Er zijn algemene regels, zoals inschrijving bij het Bedrijfschap Horeca en Catering, het hebben van een drank- en horecavergunning als je alcoholische dranken wilt schenken en kunnen aantonen dat je voldoet aan de hygiënecode. Een aantal regels verschillen per gemeente, zoals regels voor gevelreclame, milieubeheer en het aanvragen van een exploitatievergunning.

Onze adviseurs kennen de actuele wet- en regelgeving en kunnen je wegwijs maken bij de verschillende instanties.


Extra tip 2: let op de regels voor gevelreclame en rolluiken?

Wil je gevelreclame en/of rolluiken laten plaatsen als je een horecaruimte huren wilt? Bekijk dan eerst de regels voor gevelreclame van Woonstad Rotterdam en de Gemeente Rotterdam.   Bedrijfspand huren bij Woonstad Rotterdam

  • 1500 bedrijfsruimten 
  • Krachtige partner voor ondernemers
  • Advies en ondersteuning op maat 
  • Ruime doorgroeimogelijkheden
  • Bereikbaar, flexibel en snel

  Algemene bepalingen horecapand

  Download