Ayla: voor het echte Spaanse marktgevoel


Aan het Kruisplein is Ayla met haar lonkende terras en vrolijke kleuren een opvallende verschijning. Twee jaar geleden openden drie Rotterdamse ras-ondernemers dit Mediterraanse restaurant, op de plek waar zij eerst de succesvolle Ontbijtbar draaiden. Ayla staat voor het echte Spaanse marktgevoel. Tot ‘s avonds laat kun je er terecht voor verrassende tapas en cocktails.

Het brein achter deze ondernemingen, maar ook achter hotspots Biergarten en The Suicideclub, is Nikki van Dijk. Samen met partners Roeland Fierman, Tijmen Meijer en natuurlijk een ijzersterk personeelsteam maken zij het Central District net een beetje beter. Dat is geen toeval volgens Nikki: ‘Wij voelen ons hier thuis. Deze plek in Rotterdam is altijd in ontwikkeling en dat zijn wij ook. Wij voelen ons als horeca-ondernemers aangesproken om hier een verschil in te maken.’ Samen met de andere ondernemingen bedienen zij alle facetten van het Rotterdamse uitgaansleven. ‘Biergarten is borrelen en flirten, Ayla is echt lang tafelen en kwaliteit.’


Toen zij De Ontbijtbar openden was Ayla al het einddoel: zowel Woonstad Rotterdam als het horeca gezelschap waren op zoek naar iets dat paste bij alle bedrijvigheid en de culturele samenleving van de buurt. Dit is na ruim een jaar verbouwen samengesmolten tot een prachtig eindresultaat. Sindsdien is het kleurrijke Ayla niet meer weg te denken uit de straat.

Na jarenlange innovatie is de West-Kruiskade veiliger en diverser geworden, door probleempanden aan te pakken en meer kunst in de straat te brengen. De scherpe randjes zijn er nu wel af, maar het rauwe is gebleven. Woonstad Rotterdam is trots op de lijst horeca-ondernemers die zich inmiddels hebben gevestigd in deze omgeving, met als kopstuk Ayla.

Andere ondernemers in Rotterdam

Ondernemer Chocolate Company

Chocolate Company

Zoete winkel met ijzersterke formule - Chocolate Company

Ondernemer Sand, cakes & bubbles

Sand, Cakes & Bubbles

Nooit met een lege maag naar huis - Sand, Cakes & Bubbles


Ondernemer Bulls and Dogs

Bulls and Dogs

Homemade hotdogs en freakshakes - Bulls and Dogs

Ondernemer Jordy's Bakery

Jordy's Bakery

De vestiging aan de Vlietlaan is een andere tak van sport - Jordy's Bakery


Ondernemer Lilith

Lilith

Ontbijtbar voor vroege vogels en langslapers - Lilith