Do Company regelt een butler

Do Company huurt bij Woonstad Rotterdam

Na een zoektocht naar een geschikt bedrijfspand vestigde Do Company zich deze zomer in Kralingen. Vanuit de Jaffadwarsstraat levert deze butler service allerhande diensten aan particulieren en bedrijven in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Carlijn Oosthoek (25) bestiert de boel.


De jonge ondernemer werkt samen met Judith en Danique. Met zijn drieën pakken ze to-dolijsten op. ‘Dat kan echt van alles zijn’, zegt Carlijn. Ze doen boodschappen, maken schoon, sorteren de post en geven de planten water. Maar ze helpen ook met verhuizen, repareren een lekkende kraan of bezorgen een fraaie - voor wie wil een versierde - kerstboom. En ze staan vanaf 4 uur ‘s ochtends voor je in de rij bij de beste oliebollenkraam van Nederland. Kortom, Do Company neemt geregel uit handen. 

Regelneef
Carlijn vertelt: ‘Drie jaar geleden richtte ik Do Company op, toen bestond zo’n service nog niet in Nederland. Denk bij een butler niet aan iemand in driedelig pak die de deur voor je open houdt. Een moderne butler regelt de dingen waar je zelf geen zin in hebt.’ Lokale, veelal kleine ondernemers en studenten leveren de diensten.

De klanten van Do Company variëren, zowel in leeftijd als afkomst. Hun gemene deler is een druk leven. Vaak zijn het jonge gezinnen of singles die veel aan het werk zijn. Soms zijn het ouderen en schakelen hun kinderen het bedrijf in voor hulp. Of het zijn expats die de weg nog niet zo goed kennen in hun nieuwe woonplaats. Sinds een jaar levert Carlijn ook diensten aan de zakelijke markt. ‘We komen meestal in actie op verzoek van beheerders en werkgevers die hun bewoners of werknemers willen ontzorgen.’


Doorgroeien
De locatie in Rotterdam is niet toevallig gekozen. Carlijn woont er om de hoek, veel van haar klanten komen uit Kralingen of Hillegersberg en de centrale ligging is handig als ze ad hoc in actie moet komen. ‘Het is een fijne straat, we kennen de bewoners en zij kennen ons. Ik had eerst een ander pand op het oog, maar dat bleek te groot en er moest veel aan gebeuren. Woonstad bood ons direct een alternatief, waardoor we snel konden schakelen. De doorgroeimogelijkheden binnen Woonstad zijn als startende ondernemer een prettig vooruitzicht.’ 

Ook op zoek naar een bedrijfsruimte? Bekijk ons aanbod
Meer weten over deze handige butler service? Bekijk de website van Do Company.

Andere ondernemers in Rotterdam

Ondernemer Ani & Haakien

Ani & Haakien

Ik leef nu mijn droom - hostel Ani & Haakien


Ondernemer Invalid Atelier

Invalid Atelier

Mode atelier voelt zich thuis in creatief West - Invalid Atelier


Ondernemer Lucky Dubz

Lucky Dubz

Voor iedere klant maken we een persoonlijk kunststuk - tattoostudio Lucky Dubz


Ondernemer Sugarcoated

Sugarcoated

Luister altijd naar je gut feeling - fotostudio Sugarcoated


Ondernemer CarlijnQ

CarlijnQ

Van Instagramhit naar eigen zaak - kinderkledingwinkel CarlijnQ