Heksenvuur: huurder van het eerste uur

 

In een van de meest karakteristieke panden van Oud Crooswijk huist pottenbakkerij Heksenvuur. Eigenaresse Heike is een echte Ambachtsvrouw; al meer dan 30 jaar bakt zij potten in deze bekende volkswijk. Haar grootste inspiratie is de stad Rotterdam. Heike over de wijk, het vakmanschap en meer.

Skyline als inspiratiebron
Dertig jaar geleden kwam Heike vanuit Duitsland naar Rotterdam, maar inmiddels is haar werk hier niet meer weg te denken uit de stad. ‘Toen ik hier kwam wonen was Rotterdam nog niet zo ‘mooi’. De skyline was echter iconisch en dat werd een belangrijke inspiratiebron voor mijn werk. Hoewel deze veel is veranderd, komt nog steeds terug in mijn werk’, vertelt Heike. Ze werkt vanuit haar atelier aan de Paradijslaan, maar inmiddels wordt haar werk verkocht bij o.a. KEET en het VVV kantoor. Zelfs Burgemeester Aboutaleb doet haar creaties vaak cadeau.

‘Ik zat vroeger in een Woonstad pand aan de Nieuwe Crooswijkse weg. Toen dat atelier gesloopt werd, zijn wij samen op zoek gegaan naar een geschikt nieuw onderkomen voor mijn onderneming. Ik heb alleen maar lof voor Woonstad. Ook tijdens mijn tweede verhuizing hebben zij weer veel meegedacht, waardoor ik nu helemaal op mijn plek ben.’

Creatief Crooswijk
Woonstad Rotterdam heeft een duidelijke visie voor de omgeving Crooswijk en Heksenvuur paste hier perfect bij. Het is een creatieve buurt met veel vakmanschap. We investeren daarom graag in de tevredenheid van de ondernemer en bouwen zo gezamenlijk aan een mooi geheel.

Interesse in een bedrijfspand?
Meer weten over bedrijfspanden van Woonstad Rotterdam? Neem dan contact met ons op via (010) 241 54 29 of stuur een e-mail naar bedrijfshuisvesting@woonstadrotterdam.nl.

Andere ondernemers

Ondernemer Ani & Haakien

Ani & Haakien

Ik leef nu mijn droom - hostel Ani & Haakien


Ondernemer Invalid Atelier

Invalid Atelier

Mode atelier voelt zich thuis in creatief West - Invalid Atelier


Ondernemer Lucky Dubz

Lucky Dubz

Voor iedere klant maken we een persoonlijk kunststuk - tattoostudio Lucky Dubz


Ondernemer Sugarcoated

Sugarcoated

Luister altijd naar je gut feeling - fotostudio Sugarcoated


Ondernemer CarlijnQ

CarlijnQ

Van Instagramhit naar eigen zaak - kinderkledingwinkel CarlijnQ