Ontbijten bij Lilith


Ontbijtliefhebbers kunnen rekenen op een warm onthaal bij Lilith op de Nieuwe Binnenweg. En niet alleen in de ochtend. Op deze plek kan de eerste maaltijd van de dag tot zes uur ‘s avonds gegeten worden. Op het menu van de ontbijtbar prijken stevige eieren, instagramwaardige pannenkoeken, verantwoorde bowls en sterke bakkies, gemaakt van Rotterdamse koffiebonen. 

Charlotte Damen (32) bedacht het all-day breakfast concept zo’n drie jaar geleden, toen ze besloot te stoppen met haar koffie- en lunchzaak Charlie’s Kitchen. Het idee bleek een schot in de roos. ‘Doordat ik in Rotterdam een van de eersten was met een ontbijtbar, kon ik mezelf goed onderscheiden van mijn collega-horecaondernemers’, vertelt ze. Met haar laatste spaargeld huurde Charlotte een klein pand op de Mauritsstraat van Woonstad Rotterdam waarvan ze het interieur donker verfde.


Lilith groeit

Vanaf de opening liep het storm, Lilith zat bijna altijd vol. ‘Al snel bleek dat deze locatie onvoldoende plek bood om aan de vraag te kunnen voldoen’, zegt Charlotte. Woonstad Rotterdam tipte daarom een groter pand op de Nieuwe Binnenweg dat binnenkort beschikbaar zou komen, op een betere locatie met meer aanloop en een ruim terras.  

Met haar ondernemende inborst besloot Charlotte opnieuw een stap te wagen, met een verfkwast in de aanslag. Alle muren moesten wederom donker, want ‘dat bleek heel gezellig te zijn. En ook een beetje chique. In de ochtend heb je behoefte aan een knusse plek’, aldus Charlotte. Een kakofonie aan vintage curiosa en eigenwijze planten maken het typische interieur compleet.


Terug naar de basis

En zo werd Lilith voor de tweede keer geboren. Een plek waar niet geloofd wordt in hiërarchie, waar iedereen gelijk is, ook op de werkvloer. Charlotte: ‘Hier heerst een prettige sfeer en er is een overdaad aan goede ideeën. Ons team is divers en creatief. Dat straalt af op de samenstelling van onze klanten, we spreken uiteenlopende doelgroepen aan. Blijkbaar voelt iedereen zich hier welkom.’

De verhuizing is nu een jaar geleden. Charlotte’s toekomstplannen? ‘Ik wil terug naar de basis. Minimaliseren, verduurzamen. Dat betekent een vegan menukaart, zonnepanelen op het dak, een kleinere footprint en gezond personeel. Een voorwaarde voor dit alles, is dat de zaak goed loopt.’ En dat doet Lilith.

Ook op zoek naar een bedrijfsruimte? Bekijk ons aanbod.  
Meer weten over het all-day breakfast concept? Volg Lilith op Facebook

Andere ondernemers in Rotterdam

Ondernemer Chocolate Company

Chocolate Company

Zoete winkel met ijzersterke formule - Chocolate Company

Ondernemer Sand, cakes & bubbles

Sand, Cakes & Bubbles

Nooit met een lege maag naar huis - Sand, Cakes & Bubbles


Ondernemer Bulls and Dogs

Bulls and Dogs

Homemade hotdogs en freakshakes - Bulls and Dogs

Ondernemer Jordy's Bakery

Jordy's Bakery

De vestiging aan de Vlietlaan is een andere tak van sport - Jordy's Bakery


Ondernemer Lilith

Lilith

Ontbijtbar voor vroege vogels en langslapers - Lilith