Handgemaakte sieraden naar eigen ontwerp

Ondernemer Monocrafft huurt een winkelruimte bij Woonstad Rotterdam

Al vanaf de start liep de sieradenlijn van de Rotterdamse edelsmid Merrel Westhoff als een trein. Met haar label Monocrafft voorziet ze in een behoefte aan strakke, handgemaakte, sieraden van goede kwaliteit. Haar bereik is internationaal, haar doelgroep zowel vrouwen én mannen die zichzelf graag versieren.


Het begon vijf jaar geleden met een webshop met mooi beeldmateriaal, een van de uitgesproken kenmerken van Monocrafft. Haar Instagramaccount is net zo zorgvuldig samengesteld en ziet er even strak uit als haar sieraden. Een aanpak die loont, het merk heeft meer dan 30.000 volgers. Merrel trekt deze lijn door naar haar eerste eigen winkel op de Oude Binnenweg. Het interieur van Monocrafft Shop is strak en overzichtelijk. Merrel licht haar keuze toe: ‘Zo gaat alle aandacht naar de sieraden.’

Van webshop naar winkel
Het inrichten van een winkel is als het creëren van een eigen wereld, iets wat Merrel graag doet. Tegelijkertijd is het hebben van een winkel een manier om haar offline bereik te vergroten. Daarbij sprak het idee van een eigen winkel haar altijd al aan. Dus hakte ze de knoop door en ging ze op zoek naar een geschikt pand.

Inmiddels is de ontwerper zes collecties verder. Ze begon met ondernemen vanuit huis, achter de keukentafel. Later kwam er iemand bij voor de backoffice en na drie jaar verhuisde ze haar atelier naar Hilligersberg.


‘Mijn straat’
Dat ze zich met haar winkel in Rotterdam en op de Oude Binnenweg zou vestigen, stond als een paal boven water. ‘Dit is mijn stad en ik kan me geen enkele straat in Rotterdam bedenken waar ik anders zou willen zitten. De Oude Binnenweg voelde altijd al als ‘mijn’ straat; ik ken deze straat zo goed, loop er bijna dagelijks doorheen. Ik vind de levendigheid hier geweldig en ik heb fantastische buren met bruine kroegen, kaas- en bloemenwinkels.’

Eigenlijk had ze een ander pandje op het oog, maar ze mailde naar het verkeerde adres om haar interesse kenbaar te maken. ‘Achteraf prima, want hier zit ik perfect.’ Niet lang daarna liet Woonstad haar weten dat er nog een pand in de straat vrij kwam. Toen ging het snel. Een krappe anderhalve maand nadat ze de sleutel kreeg ging ze open.

Open keuken
Met hulp van vrienden en familie verbouwde ze het pand. ‘Handig hoor, zo’n broer met een eigen aannemersbedrijf.’ Vrienden heeft ze in dienst als verkopers in de winkel. En natuurlijk verhuisde haar atelier mee. Merrel noemt haar winkel ook wel Monocraffts open keuken. Klanten nemen een kijkje en andersom vindt Merrel het leuk dat haar klanten nu een gezicht krijgen.

Ook op zoek naar een bedrijfsruimte? Bekijk ons aanbod
Meer weten over de handgemaakte creaties van Merrel? Ga naar de website van Monocrafft.

 

Andere ondernemers in Rotterdam

Ondernemer Ani & Haakien

Ani & Haakien

Ik leef nu mijn droom - hostel Ani & Haakien


Ondernemer Invalid Atelier

Invalid Atelier

Mode atelier voelt zich thuis in creatief West - Invalid Atelier


Ondernemer Lucky Dubz

Lucky Dubz

Voor iedere klant maken we een persoonlijk kunststuk - tattoostudio Lucky Dubz


Ondernemer Sugarcoated

Sugarcoated

Luister altijd naar je gut feeling - fotostudio Sugarcoated


Ondernemer CarlijnQ

CarlijnQ

Van Instagramhit naar eigen zaak - kinderkledingwinkel CarlijnQ