Ongewoon Indiaas eten op de Kruiskade

Ondernemer Tandoor16 huurt bij Woonstad Rotterdam

De 1e Middellandstraat is een pittige parel rijker met TANDOOR16: the unusual indian. Het ongewone zit ‘m in de niet-zo-typische Indiase keuken en dito inrichting. De initiatiefnemers omschrijven het eten als ‘Indiaas met een twist’. De groengele tegels op het karakteristieke hoekpand vormden de inspiratie voor het kleurrijke interieur.


Chef-kok Derk Jan Wooldrik (45) - tevens het brein achter Rotterdamse etablissementen als Bird, Kino en Lux - sloeg de handen ineen met Kris de Leeuw (36), mede-eigenaar van club Bar en Sjatzi. Kris kwam met het initiatief, Derk Jan met de keukenideeën. Samen delen ze hun liefde voor koken en eten.


Onverwachte uitdagingen
Het interieur oogt klassiek en tegelijkertijd modern met grote spiegels aan de muur, een mooie houten vloer en een prominente balustrade. Hier ging een grondige verbouwing aan vooraf met de nodige onverwachte uitdagingen. Kris: ‘Woonstad heeft ons hier onwijs mee geholpen. Ze dachten met ons mee. Fijn is dat er leuke mensen werken met wie het prettig communiceren is, vooral met onze contactpersoon Armando Sorrentino. Die ken ik al jaren, nog uit mijn tijd als startende ondernemer.’

Tafel vol lekkers
Op het menu zijn volop vegetarische gerechten te vinden met Taalika poorn als basisgerecht. Dat is een tafel vol lekkere vega en vegan opties, naan en bekende smaakmakers als chutney en gekruide yoghurt. Vlees en vis behoren ook tot de mogelijkheden, denk aan gestoofde octopus of tandoori chicken. De goedgevulde bar is inclusief wijnarrangement en een speciaal voor TANDOOR16 gebrouwen biertje.  


Lievelingsstraat 
Derk Jan raakte verknocht aan de gelaagde smaak van de Indiase keuken tijdens zijn reizen als jonge kok op zee. Na een kennismaking met Indian streetfood in Londen, een pop-uprestaurant in Rotterdam-Noord en een rondreis door India kwam met TANDOOR16 een langgekoesterde wens uit. Hetzelfde geldt voor Kris die de West-Kruiskade tot zijn lievelingsstraat bombardeert. Kris: ‘Toen er een plan voor een horecabestemming mocht worden ingediend voor het voormalige pand van de Alliantie West-Kruiskade [waar Woonstad Rotterdam deel van uitmaakte, red.] ging ik ervoor.’


Ook op zoek naar een bedrijfsruimte? Bekijk ons aanbod.
Meer weten over deze pittige parel? Volg Tandoor16 op Facebook.

 

Andere ondernemers in Rotterdam

Ondernemer Chocolate Company

Chocolate Company

Zoete winkel met ijzersterke formule - Chocolate Company

Ondernemer Sand, cakes & bubbles

Sand, Cakes & Bubbles

Nooit met een lege maag naar huis - Sand, Cakes & Bubbles


Ondernemer Bulls and Dogs

Bulls and Dogs

Homemade hotdogs en freakshakes - Bulls and Dogs

Ondernemer Jordy's Bakery

Jordy's Bakery

De vestiging aan de Vlietlaan is een andere tak van sport - Jordy's Bakery


Ondernemer Lilith

Lilith

Ontbijtbar voor vroege vogels en langslapers - Lilith