Een tweede kans zonder tattoo

Ondernemer Tattoo No More huurt bij Woonstad Rotterdam

Ooit een tatoeage gezet en spijt van deze ogenschijnlijk onomkeerbare keuze? Eigenaar Andy Han (56) ziet ze dagelijks voorbij komen in zijn kliniek Tattoo No More aan de Oudedijk in Kralingen. Al zes jaar lang verwijdert hij tatoeages bij spijtoptanten, sinds begin dit jaar op deze locatie. Onlangs startte hij een campagne die werkzoekenden de mogelijkheid biedt hun zichtbare tattoo gratis door hem te laten verwijderen.


Andy gebruikt daarvoor een specifieke lasertechniek waarmee tattoos veilig verleden tijd worden. Zijn partner Dex heeft een tattooshop op dezelfde locatie en tatoeëert al sinds jaar en dag. Vijftien jaar geleden was zij een van de eersten die tatoeages met een laserapparaat verwijderde.

Dag tattoo, hallo baan
De ondernemer vertelt over een toename in de behoefte om tatoeages te laten verwijderen: ‘De tattoo-industrie is de afgelopen twintig jaar onwijs gegroeid waardoor het hebben van een tattoo heel normaal is geworden.’ Die normalisering maakt dat - met name jonge - mensen nu gemakkelijk een stapje verder gaan door een tatoeage op handen, nek, hals of in het gezicht te nemen. ‘Jongeren zijn geïnspireerd door social media, celebrities en sporthelden. Met één groot verschil: deze sterren zijn financieel onafhankelijk. Het wordt een ander verhaal als je rond moet komen van een uitkering.’


Daarop bedacht Andy de campagne: ‘Dag tattoo, hallo baan’, die hij eind januari lanceerde. Hiermee biedt hij werkzoekenden die spijt hebben van hun zichtbare tatoeage ‘een tweede kans op een eerste indruk’. Als tegenprestatie dienen deelnemers mee te werken aan een documentaire die Andy als voorlichting zal gaan gebruiken op middelbare scholen. De campagne bleef niet onopgemerkt. Andy schoof aan bij Jinek, deed zijn zegje in het NOS journaal, het Jeugdjournaal, RTL Boulevard en in kranten als de Volkskrant, Telegraaf en het AD. Binnen een week stond de teller op driehonderd aanmeldingen. 


Tweede indruk
Ook Andy moest geloven aan een tweede indruk bij Woonstad Rotterdam. Grappend vertelt hij over het eerste contact met, Donald Spanjer, zijn contactpersoon. ‘Aan de telefoon zei hij dat wij niet per se de doelgroep waren die hij voor ogen had in deze wijk. Dat snapte ik ergens wel, maar ik overtuigde hem het gesprek met ons aan te gaan om te laten zien dat wij het toch echt anders aanpakken. De volgende dag stond Donald voor de deur; hij draaide bij doordat onze werkwijze en ideeën hem aanspraken. Het klikte! Twee dagen later belde hij om te vertellen dat ons droompand vrijkwam. We investeerden zwaar in de verbouwing, Woonstad hielp ons aan dubbelglas. De investering is het dubbel en dwars waard, we zijn van plan hier te blijven tot aan ons pensioen.’


Ook op zoek naar een bedrijfsruimte? Bekijk ons aanbod.  
Meer weten over het bijzondere concept van Andy? Ga naar de website van Tattoo No More.
 

Andere ondernemers in Rotterdam

Ondernemer Ani & Haakien

Ani & Haakien

Ik leef nu mijn droom - hostel Ani & Haakien


Ondernemer Invalid Atelier

Invalid Atelier

Mode atelier voelt zich thuis in creatief West - Invalid Atelier


Ondernemer Lucky Dubz

Lucky Dubz

Voor iedere klant maken we een persoonlijk kunststuk - tattoostudio Lucky Dubz


Ondernemer Sugarcoated

Sugarcoated

Luister altijd naar je gut feeling - fotostudio Sugarcoated


Ondernemer CarlijnQ

CarlijnQ

Van Instagramhit naar eigen zaak - kinderkledingwinkel CarlijnQ