Filter op:

Afrekening Stookkosten

Huurt u een woning van ons en betaalt u stookkosten in de huur? Dan krijgt u aan het eind van het stookseizoen een afrekening, gebaseerd op uw werkelijke energieverbruik. Heeft u te veel betaald, dan krijgt u geld terug.

 

Wat is MVE precies en hoe werkt het?

De algemene voorwaarden voor een Huurovereenkomst van een zelfstandige woonruimte.

Heeft u centrale verwarming (cv)? Zorg er dan voor dat er voldoende water in het systeem zit.

In veel portieken, bergingsgangen en hallen staan spullen die er niet horen. Bewoners parkeren er hun fiets, laten hun vuilniszakken staan of versieren de hal met (kunst)planten, schilderijen, bankjes enz. Helaas kunnen wij dit niet toestaan. Want bij brand of andere calamiteiten kunnen die spullen levensgevaarlijke obstakels vormen. Wij verzoeken u dan ook uw voorwerpen in de gemeenschappelijke ruimten te verwijderen.

Wilt u een MVE-woning kopen? Dan vindt u hier alle voorwaarden.

Wilt u een MVE-eengezinswoning kopen? Dan vindt u hier alle voorwaarden.

Uw huur bestaat uit twee delen: de kale (netto) huur en de servicekosten. Servicekosten betaalt u voor zaken als portiekverlichting, verzekeringen en schoonmaakwerkzaamheden.

Sinds de legionella-epidemie in 1999, na de Westfriese Flora in Bovenkarspel, stelde het ministerie van VROM de Tijdelijke Regeling Legionellapreventie in. Deze regeling leidde tot maatregelen om besmetting te voorkomen. Woonstad Rotterdam bewaakt de kwaliteit en veiligheid van het leidingwater tot aan de tappunten in uw woning. Hiervoor bent u ook verantwoordelijk. U kunt eenvoudig helpen de legionellabacterie te voorkomen.

In het splitsingsreglement zijn de rechten en plichten van de appartementseigenaren ten opzichte van elkaar geregeld.

Met een aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering bent u goed beschermd tegen de financiële gevolgen van brand, lekkage, inbraak of stormschade.

Als u een serviceabonnement heeft, hoeft u als huurder veel minder zelf te doen.

Als u uw woning inricht of onderhoud pleegt, kunt u weleens op een probleem of een vraag stuiten: Hoe moet u kranen ontkalken? Hoe houdt u de mechanische ventilatie schoon? Hoe vult u de centrale verwarming bij? Daarom volgen hierna handige tips.

Veel mensen hebben last van vocht in huis. Vaak ontstaat dat van binnenuit, via waterdamp. Mensen, huisdieren en planten produceren vocht. Maar ook bij koken, afwassen, douchen, wasgoed drogen, een aquarium of een keteltje water op de kachel komt vocht vrij. Vocht kan allerlei problemen veroorzaken. Wat u eraan kunt doen? Goed ventileren!

Vogels Voeren

Voert u de vogels ook weleens? Veel mensen vinden dat erg leuk, vooral eendjes voeren met de kinderen of kleinkinderen. In Rotterdam krijgen vogels echter zo veel voedsel dat het problemen oplevert: van overlast (uitwerpselen) en (veel te veel) zieke dieren tot ongedierte (ratten, muizen).