Filter op:

Heeft u centrale verwarming (cv)? Zorg er dan voor dat er voldoende water in het systeem zit.

Sinds de legionella-epidemie in 1999, na de Westfriese Flora in Bovenkarspel, stelde het ministerie van VROM de Tijdelijke Regeling Legionellapreventie in. Deze regeling leidde tot maatregelen om besmetting te voorkomen. Woonstad Rotterdam bewaakt de kwaliteit en veiligheid van het leidingwater tot aan de tappunten in uw woning. Hiervoor bent u ook verantwoordelijk. U kunt eenvoudig helpen de legionellabacterie te voorkomen.

Als u een serviceabonnement heeft, hoeft u als huurder veel minder zelf te doen.

Als u uw woning inricht of onderhoud pleegt, kunt u weleens op een probleem of een vraag stuiten: Hoe moet u kranen ontkalken? Hoe houdt u de mechanische ventilatie schoon? Hoe vult u de centrale verwarming bij? Daarom volgen hierna handige tips.

Veel mensen hebben last van vocht in huis. Vaak ontstaat dat van binnenuit, via waterdamp. Mensen, huisdieren en planten produceren vocht. Maar ook bij koken, afwassen, douchen, wasgoed drogen, een aquarium of een keteltje water op de kachel komt vocht vrij. Vocht kan allerlei problemen veroorzaken. Wat u eraan kunt doen? Goed ventileren!

Aan de slag in de tuin

Huurt u een woning met een tuin, dan moet u deze tuin zelf onderhouden. Tuinen bepalen voor een groot deel het straatbeeld en het is daarom belangrijk dat deze er goed uitzien. In de folder leest u wat een verzorgde tuin betekent en wat u hiervoor moet doen. 

Een nieuwe keuken? Of misschien een ligbad? Hoe plezierig u ook woont, als huurder wilt u wellicht iets in uw woning veranderen. Woonstad Rotterdam werkt daar graag aan mee. Al stellen we aan het zelf aanbrengen van veranderingen wel eisen. In deze brochure leest u er alles over.