Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Dordtselaan 149A 2

3081 BM, Tarwewijk, Rotterdam

€ 210.000,-

Kosten koper
Type woning:
Dit object bevindt zich op de:
Oppervlakte:
Aantal kamer(s):

Omschrijving

BINNENKORT BESCHIKBAAR! Open huis zaterdag 29 juni (tijdstip onder voorbehoud)

ULTIEM KLUSPROJECT! Een jaren 30-appartement van ruim 100 m2: hoe vaak kom je dat tegen in de stad? Deze karaktervolle woning heeft nog authentieke details (o.a. glas-in-loodramen), maar heeft ook een totale renovatie nodig. Deze maisonnette is gelegen op de tweede en vierde verdieping. Aan de voorkant heb je vrij uitzicht op de brede Dordtselaan, met hoge bomen aan beide kanten van de straat. Aan de achterzijde van het complex zijn 2 balkons met middag/avond zon en uitzicht over de groene binnentuinen. Opvallend is dat alle ruimtes grote ramen hebben. Je woning is dus heerlijk ruim en licht; een goed begin om deze woning nog helemaal naar eigen smaak aan te passen!

Wonen in een levendige omgeving op een centrale locatie in de stad tussen Winkelcentrum Zuidplein en Maashaven betekent echte stadsbeleving met veel voorzieningen binnen handbereik. Wanneer je de straat uitloopt, wandel je zo Winkelcentrum Zuidplein binnen, met daarbij het vernieuwde bus- en metrostation. Hier tref je ook de gezellige wandelpromenade met het bijbehorende zwembad, het Kunstenpand en leuke tentjes. Ter hoogte van het Ahoy-complex ligt het Zuiderpark waar je terecht kunt voor een wandeling of een rondje hardlopen. Verder tref je in de nabije omgeving scholen en alle voorzieningen die je maar wensen kunt.

Tarwewijk is een fijne afwisselende wijk. Hier vinden studenten hun eerste kamer aan de Dordtselaan, wonen gezinnen uit alle windstreken in een portiekwoning en starten creatievelingen hun eerste onderneming in de Maassilo.

Bijzonderheden

 • Begane grond: afgesloten portiek met trapopgang naar 1e verdieping
 • 1e verdieping: gedeelde entree en trapopgang naar 2e verdieping
 • 2e verdieping: hal, ruime (doorzon) woonkamer met een doorgebroken slaap- of werkkamer, keuken, toilet, meterkast en eigen trap naar 4e verdieping
 • 4e verdieping: overloop met lichtkoepel, twee slaapkamers, badkamer met dakraam en wasmachine aansluiting, technische ruimte voor opstelling CV ketel of mogelijkheid voor 2e toilet
 • Twee balkons aan de achterzijde, gelegen op het westen

Goed om te weten

 • Er vinden nog werkzaamheden plaats in de woning: gashaarden en geisers worden vervangen voor een nieuwe CV installatie, enkele (houten) vloerdelen worden vervangen, keuken en badkamer worden casco opgeleverd
 • Foto woonkamer en keuken zijn een impressie (Artist Impression)
 • De woning dient compleet gerenoveerd te worden (bouwkundig rapport aanwezig)
 • Energielabel na plaatsing CV indicatief D/E.
 • Vrije verkoop met vraagprijs en eigen grond (vol eigendom)
 • Deze woning heeft een eeuwigdurende zelfbewoningsplicht: je mag de woning niet verhuren of in gebruik geven aan iemand anders
 • Er geldt een antispeculatiebeding: je moet minimaal twee jaar zelf in het huis wonen vóór je het mag verkopen
 • Je tekent de leveringsakte bij de projectnotaris

Tarwewijk is zo’n woonwijk waar de buren nog een praatje met elkaar maken, de kinderen buitenspelen op het plein en buurtgenoten activiteiten organiseren in de wijkgebouwen voor jong en oud. Een heel fijne woonwijk dus, aan de Maashaven, in Rotterdam-Zuid. 

In dit gebied kun je naast wonen ook fijn werken, winkelen en uitgaan. Evenementenlocatie Maassilo zit aan de rand van de wijk. Op het Afrikaanderplein kun je twee keer per week naar de markt voor je boodschappen en meer. Er zijn wel 200 kramen!

Tarwewijk heeft meerdere basisscholen en kinderopvanglocaties. Er zijn huisartsen en gezondheidscentrum Zuidplein is vlakbij. Vanaf metrostation Maashaven ben je in vijftien minuten in het centrum van de stad. Of je gaat de andere kant op, naar het grote winkelcentrum Zuidplein, om te shoppen. De tram brengt je snel naar wijken in de omgeving.

Ook in de buurt: Ahoy, Katendrecht (Deliplein), Kop van Zuid, Zwembad Afrikaanderplein, Zwemcentrum Rotterdam, Zuiderpark.

De advertenties op deze website zijn met de grootste zorg gemaakt. Toch kan een advertentie onbedoeld onvolledig zijn of er kan een fout in staan. Daarom zijn alle advertenties onder voorbehoud van druk-, typ- en spelfouten en kun je er geen rechten aan ontlenen.

 • Overdracht
  Beschikbaar per 30 mei 2024
  Verkoopvorm Vrije verkoop
  Vraagprijs € 210.000,-
  Type prijs Kosten koper
  VvE bijdrage € 169,- per maand
 • Kenmerken
  Type ruimte Kamer
  Kamers 4
  Oppervlakte 102m2
  Woonlaag 2e verdieping
  Bouwtype Bestaande bouw
  Bouwjaar 1934
  Energielabel
 • Buurt
  Locatie Tarwewijk, Charlois
Download brochure
Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.