Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Finesse

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw Finesse

Een op de zes Rotterdammers woont bij Woonstad Rotterdam, maar we hebben nog geen woningen in Nesselande. Daar komt met ons project Finesse verandering in. Tussen de Wollefoppenweg en de Corsicalaan gaan we 116 goede en betaalbare woningen bouwen. "Common Green" zoals het eerst werd genoemd wordt nu Finesse. Er komen 3 woontorens met 54 woningen woningen in de vrije sector huur en 62 woningen sociale huur. Finesse is ons eerste project in Nesselande. Daarmee willen wij een bijdrage leveren aan het het oplossen van het woningtekort.

Wat gaan we doen

We verwachten te starten met bouwen in augustus 2023. De bouw duurt ongeveer 24 maanden. In totaal komen er 3 woontorens. Deze bestaan uit:

 • 54 driekamer vrije sector huurwoningen
  Deze woningen worden verspreid over twee torens van vier etages en worden gebouwd op een verdieping met bergingen. De woningen zijn 72m2 en kosten tot
  € 1.075* per maand. Dit sluit aan op het Actieplan midden huur van de gemeente.
 • 62 driekamer sociale huurwoningen
  De woningen komen in een toren van 10 etages. Deze toren krijgt ook een plint van bergingen. De woningen zijn  68m2 en zijn maximaal € 693,60* per maand. 60% van deze woningen is bestemd voor senioren.

*Prijspeil 2023. De huurprijzen worden mogelijk aangepast naar het nieuwe prijspeil.

Parkeren wordt opgelost op de grond van de woontorens, zodat er geen extra parkeerdruk in de wijk ontstaat.

 • Planning
  • Inrichten bouwplaats juni - juli 2023
  • Start heiwerk eind augustus – begin september 2023
  • Opleveringen medio 2025
 • Verhuur woningen
  • Sociale huurwoningen
   De verhuur van de sociale huurwoningen loopt via Woonnet Rijnmond volgens het normale proces. Dit betekent dat je ingeschreven moet staan en zelf de website van Woonnet Rijnmond in de gaten houdt. Sta je al ingeschreven op Woonnet Rijnmond? Dan is het belangrijk dat je ook aangeeft dat je graag in de wijk Prins Alexander wil wonen. Als je dit doet, krijg je een herinnering als de woningen online staan. De woningen komen ongeveer drie maanden voor de oplevering online.
  • Middenhuur en vrije sector huurwoningen
   De verhuur van de middenhuur en vrije sector huurwoningen loopt via ons. De woningen komen zes tot drie maanden voor oplevering online. Je vindt de woningen dan op deze website. De precieze plattegronden maken wij 6 maanden voor de oplevering bekend.
 • Parkeren en bergingen

  Parkeren wordt opgelost op de grond van de woontorens, zodat er geen extra parkeerdruk in de wijk ontstaat. Ook krijgt elk gebouw een gezamenlijke fietsenstalling met een aantal oplaadpunten en een ruimte voor scootmobielen. De gebouwen met vrije sector huurwoningen krijgen ook individuele bergingen. In deze bergingen zijn geen 220 volt aansluitingen.

 • Bewonersbijeenkomsten

  Omwonenden hebben op 6 juli 2021 een presentatie gehad van de gemeente Rotterdam. Daar kon iedereen ideeën inbrengen voor de inrichting van het buitengebied.

  Op 30 november 2021 is er een digitale bewonersbijeenkomst geweest. Daar werd het ontwerp door ons gepresenteerd en liet de gemeente het concept van de buitenruimte zien waar bewoners op konden reageren.


Nieuwsbrieven

Downloads

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.