Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

In de Wielewaal

De wijk Wielewaal op Rotterdam-Zuid verandert. Sinds 2009 wordt er gewerkt aan de nieuwe Wielewaal. De oude noodwoningen maken plaats voor nieuwbouwwoningen. Ook bewoners verhuizen: binnen of buiten de Wielewaal. Er zijn in totaal al 209  nieuwe woningen voor Wielewaal-huishoudens gebouwd.  Op deze pagina zie en lees je hoe de Wielewaal er nu voor staat.

Wil je weten waarom de woningen in de Wielewaal vernieuwd moeten worden? Of hoe er met bewoners van nu en van de toekomst wordt gewerkt aan het Allemaal Wielewaal gevoel? Kijk dan op De Wielewaal.

Vroeger, nu en de toekomst.

De wijk verandert door de jaren heen. Samen met bewoners, BPD en de gemeente Rotterdam bouwen we door op het goede en verbeteren we waar nodig. In de nieuwe Wielewaal staan nu eengezinswoningen en appartementen. In de toekomst komen er meer woningtypes. Natuurlijk worden de woningen in fases gesloopt en nieuw gebouwd. Zo kunnen bewoners tijdens de werkzaamheden in hun wijk blijven. We verwachten dat de nieuwe Wielewaal klaar is in 2030.

Meepraten, meedenken en meedoen.

Bouwen aan een nieuwe wijk doen we samen met bewoners. Vanaf het eerste moment tot nu. Hoe we dat deden en nog steeds doen?

Wat het oplevert.

Leuk al dat praten en meedenken, maar wat levert dat op? Niet alleen de afspraak dat er een terugkeermogelijkheid is voor bewoners uit 2011, maar nog veel meer...


GROENE WIJK

Een groene wijk die blijft. Bomen, grasvelden, struiken en planten: je komt ze straks tegen in de hele wijk.


KROMME STRATEN

Verrast na iedere bocht. Het beeldbepalende stratenpatroon: dat blijft zoveel mogelijk gelijk.


VERTROUWD WONEN

Je snel thuis voelen. Er komen ook 46 woningen geïnspireerd op de woningen van nu.

Zo ver zijn we.

In 2014 begon de bouw van de eerste nieuwe woningen in Wielewaal-Oost. Als het werk in de wijk klaar is in 2027, staan er maximaal 807 woningen. De eerstvolgende woningen die worden gebouwd zijn 77 sociale huurwoningen. Omdat het bouwen van de hele wijk nog jaren gaat duren, zie je hier hoeveel er nu af is.

348

100

109

29

99

Een schuifpuzzel.

Bouwen en slopen van woningen gebeurt in fases. Zo kunnen bewoners met een terugkeermogelijkheid in de wijk blijven, ook tijdens het werk. Ze verhuizen vanuit hun eigen woning of wisselwoning door naar hun nieuwbouwwoning. De woningen die daarna leegkomen, moeten zoveel mogelijk in de fase staan die daarna wordt vernieuwd. Dat is een belangrijke puzzel om te zorgen dat de wijk zo leefbaar mogelijk blijft.

Omdat de bouw lang heeft stilgelegen, gaan we proberen de bouw straks zoveel mogelijk te versnellen. Zodat bewoners die al jaren in een wisselwoning wonen in een keer kunnen verhuizen naar hun nieuwbouwwoning. Zo voorkomen we dat ze nog jaren moeten wachten.

Later verhuizen bewoners uit fase 9, 10 en 11 vanuit hun huidige woning direct door naar hun nieuwbouwwoning. Zij verhuizen dus niet tussentijds naar een wisselwoning.

Wonen in de nieuwbouw.

Het wonen in een nieuwbouwwoning biedt veel voordelen. Wist je dat de nieuwe woningen:

  • goed geïsoleerd zijn. Zo blijft het koel in de zomer en warm in de winter.
  • een energielabel A++ hebben.
  • zonnepanelen op het dak hebben.
  • aangesloten zijn op stadsverwarming.

Woning types A B C

We verhuren drie soorten woningen:

  • Type A: 4-kamerwoning met twee verdiepingen
  • Type B: 3-kamerwoning met twee verdiepingen en slaapkamer en badkamer op de begane grond
  • Type C: 4-kamer woningen met drie verdiepingen
 

Op de hoogte blijven.

Deze pagina krijgt regelmatig een update. Of als er een bouwfase klaar is. Zo ben en blijf je op de hoogte van wat er gebeurt in de Wielewaal. Heb je vragen na het bekijken van deze pagina?

Lees op De Wielewaal. het antwoord op de meest gestelde vragen.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.