Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

In 11 stappen naar jouw koopwoning

Je bent op zoek naar een koopwoning in Rotterdam. Leuk! Lees hieronder hoe je bij ons een woning koopt of bekijk het filmpje.

 
 • Stap 2 - Voorrang bekijken

  Bij sommige woningen hebben huurders en kopers van Woonstad Rotterdam en Stadswonen Rotterdam voorrang bij het kopen van de woning. In de advertentie lees je of we de woning met voorrang aanbieden. 

  Ook als je geen voorrang hebt, maak je kans om de woning te kunnen kopen. In de praktijk blijkt, dat we ook woningen die we met voorrang aanbieden, regelmatig verkopen aan huizenzoekers die nu nog geen woning van ons hebben. Dus zie je een woning die bij jou past? Schrijf je dan altijd in voor een bezichtiging of kom langs bij het open huis.

 • Stap 3 - Reageren

  Zie je een woning die past bij jouw woonwensen? Reageer dan via de advertentie. Als er een open huis gepland staat, dan hoef je niet te reageren. Je kunt op de aangegeven datum en tijd de woning bekijken.

 • Stap 4 - Bevestiging

  Als je gereageerd hebt op een advertentie, dan nemen we binnen een werkdag contact met je op om een afspraak te maken wanneer je de woning kan bekijken.

  Als er een open huis gepland staat hoef je geen afspraak te maken en kom je op de aangegeven datum en tijd naar de woning.

 • Stap 5 - Bezichtigen

  Kom op het vermelde tijdstip naar de woning, kijk rustig rond en stel je vragen aan onze adviseur. Tijdens de bezichtiging krijg je een inschrijf- of biedingsformulier.

 • Stap 6 - Kopen

  Wil je de woning kopen? Zorg dan dat je het inschrijf- of biedingsformulier voor de sluitingsdatum naar ons terugstuurt. Je hoort zo snel mogelijk of we de woning aan jou verkopen. Als je de eerste kandidaat bent, plannen we een tweede bezichtiging in. Ben je nog steeds enthousiast? Dan maken we de koopovereenkomst op.

 • Stap 7 - Tekenen

  Na de tweede bezichtiging sturen we een uitnodiging om de koopovereenkomst te tekenen. Een kopie van de ondertekende overeenkomst krijg je mee en het origineel sturen we naar de notaris.

  Tip! Kijk naar de bouwkundige staat van de woning en laat eventueel een bouwtechnische keuring uitvoeren. Je kunt onze adviseur ook vragen naar eventuele gebreken.

 • Stap 9 - Notaris

  Als de financiering geregeld is en de notaris alle benodigde hypotheekstukken heeft ontvangen, dan neemt de notaris contact met je op voor de notariële overdracht van de woning.

 • Stap 11 - Opleveren

  Open de dag van de overdracht loop je de woning nog een keer door met onze adviseur. Je neemt de meterstanden op en ontvangt dan de sleutels.

  Tip! Zorg dat voorzieningen als gas, elektra en water op jouw naam staan op de dag van de overdracht.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.