UPDATE WKO Justus van Effen, 16 januari 2019

Tot onze spijt heeft de plaatsing van de nieuwe CV-ketels vertraging opgelopen. Naar verwachting zijn de ketels nu bedrijfsklaar in de tweede helft van maart. De vertraging is veroorzaakt doordat de voorbereidingen op de werkzaamheden langer duurden dan wij hadden verwacht. De bouwkundige werkzaamheden beginnen in de laatste week van januari. Vervolgens wordt de opbouw afgewerkt, waarna de nieuwe ketels worden geïnstalleerd. Tenslotte wordt de WKO af- en aangekoppeld. Wanneer dit precies gaat gebeuren hoort u nog van ons.

Bovenstaande planning is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. Met name onverwacht lange levertijden van materialen en weersomstandigheden kunnen hierop van invloed zijn. Nu we midden in de winter zitten, is het belangrijk dat alle bewoners hun woning vroegtijdig verwarmen. Zo kan de huidige installatie de maximale capaciteit leveren.

Nieuwsbrief WKO Justus van Effen, november 2018

Zoals u weet werken wij aan een structurele oplossing die verwarmingsproblemen in het Justus van Effencomplex in de toekomst moet voorkomen. Dat is een ingewikkelde klus, omdat we afhankelijk zijn van verschillende partijen. Met deze nieuwsbrief willen we u informeren over de voortgang.

Verbeteringen WKO-installatie
Aan de huidige WKO-installatie zijn verbeteringen aangebracht die ervoor moeten zorgen dat de installatie stabieler is. Bovendien krijgen de huidige ketels voor de kerst nog een servicebeurt, om de warmtevoorziening zo goed mogelijk te waarborgen totdat de nieuwe ketels zijn geplaatst.

Plaatsing nieuwe Cv-ketels
Zoals bekend laat Woonstad Rotterdam nieuwe Cv-ketels plaatsen, omdat in de periode 28 februari tot en met 2 maart van dit jaar de WKO-installatie slecht functioneerde. Deze Cv-ketels moeten ervoor zorgen dat ook bij een plotselinge temperatuurdaling de warmtevoorziening gewoon werkt. Oorspronkelijk wilden wij de nieuwe ketels voor de winter installeren. Helaas is dit niet gehaald, doordat de noodzakelijke procedures en het maakproces van de ombouw langer duurden dan voorzien. Wij betreuren deze vertraging zeer. Volgens de huidige planning zijn de nieuwe ketels half februari 2019 bedrijfsklaar.Ontwerp
Het Justus van Effencomplex is een rijksmonument waar we zorgvuldig mee om moeten en willen gaan. Om de ketels te kunnen plaatsen moet het badhuis worden aangepast, en die ingreep moesten wij voorleggen aan diverse instanties. De welstandscommissie heeft op 21 november het ontwerp goedgekeurd. 

Voorbereiding
Nu het ontwerp goedgekeurd is, kunnen alle voorbereidingen worden gedaan. De bouwkundige werkzaamheden voor de opbouw op het badhuis beginnen in de tweede week van januari 2019. Na ongeveer drie weken zijn de ketels geïnstalleerd. Vervolgens worden de ketels gebruiksklaar gemaakt. Dan zal ook de af- en aankoppeling van de WKO naar de nieuwe Cv-ketels plaatsvinden. Wanneer dat precies gebeurt hoort u nog van ons. Alles is erop ingericht om medio februari klaar te zijn.Voorbehoud
Deze planning is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. Omdat wij u graag op de hoogte willen houden van de voortgang, kunt u de actuele stand van zaken hier volgen.

Storingsmeldingen: 06 - 41 18 03 95
Bij storingen kunt u bellen naar het nummer van Mampaey: 06 – 41 18 03 95. Let op: dit is een tijdelijk nummer gedurende dit winterseizoen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MONUMENTAAL WONEN IN SPANGEN

VLAK BIJ HET CENTRUM VAN ROTTERDAM

justus-kwartier

ICOON VAN HEDEN EN VERLEDEN

Wil jij wonen in een bijzonder Rijksmonument? Op slechts tien minuten fietsen van het centrum? Dan is het Justus van Effencomplex wat voor jou. Het woningencomplex is een icoon in de Rotterdamse architectuur en werd recent compleet gerenoveerd. De huurwoningen bieden daardoor het comfort van nu én de sfeer van de jaren ’20. Het complex heeft een prachtige grote binnentuin en brede galerijen. De wijk Spangen, waarin de woningen liggen, is bovendien een wijk in opkomst. Gemeente en corporaties investeren er flink in stenen en bewoners. In het Justus van Effencomplex zijn regelmatig diverse huurwoningen beschikbaar.

Banner-het-verhaal
 
Locatie_def
Banner-Spangen
 
Justuskwartier - Home - 5
Justuskwartier - Home - 1
Justuskwartier - Home - 4
Justuskwartier - Home - 6
Justuskwartier - Home - 2
Justuskwartier - Home - 3
Huurwoningen van € 597.30 tot € 710.68 p.m.

Plus Huren is een categorie sociale huurwoningen die net iets meer comfort bieden. Ze zijn vaak recent gerenoveerd en vrijwel direct te betrekken. De voorwaarden zijn een inkomen vanaf € 22.400,- (één persoon) of € 30.400,- (twee of meer personen) tot maximaal € 41.056,- per jaar. Reageren kan via WoonnetRijnmond.nl na het aanvragen van een Woonpas. Direct weten wanneer je in aanmerking komt voor een Plus Huren woning? Teken dan in via het Wens & Wachtmodel!

- beschikbaar

 
Comfortabele huurwoningen vanaf € 711 p.m.

Is jouw inkomen minimaal € 36.798 ,- per jaar, dan kun je in het Justus van Effencomplex ook een Vrije Sector huurwoning huren. Zónder extra kosten voor inschrijving en bemiddeling en zonder vast te zitten aan een minimale contractduur vanaf € 711,- per maand. Huurtoeslag is niet mogelijk.

- beschikbaar

 
 

 

WENS & WACHTMODEL

Ben je geïnteresseerd in een Plus Huren woning in het Justus van Effen complex? Woonstad Rotterdam biedt jou de mogelijkheid om in te tekenen op de wachtlijst. Zodra er een woning vrij komt en jij bovenaan de lijst staat, krijg je direct bericht van ons dat de woning voor jou beschikbaar is! Zo ben je nooit te laat met reageren. Dit noemen we het Wens & Wachtmodel.

VOORDELEN VAN WONEN IN HET JUSTUSKWARTIER

  • Goede mix van appartementen en eengezinswoningen
  • Uitstekende ligging: 10 minuten van centrum Rotterdam
  • Ervaar het comfort van nieuwbouw, in een monument
  • Bijzonder complex met intiem karakter
  • Jaren 20 sfeer