justus-kwartier


Spangen, een wijk met toekomst

Spangen is een authentieke stadswijk, maar wel een met een modern randje. De wijk is de afgelopen jaren zowel op fysiek als sociaal gebied flink opgeknapt. Er zijn nieuwe huizen gebouwd, projecten met kluswoningen gelanceerd en de wijk stijgt nog altijd op de veiligheidsindex. Spangen is daarom enorm in opkomst. Steeds meer jonge gezinnen kiezen ervoor om hier te wonen. Maar ook de creatieve, vrijzinnige Rotterdammer kiest vaker voor Spangen als vestigingsplek.

Ruimte om op te groeien

De stijgende populariteit heeft veel te maken met de ligging van Spangen: op een steenworp afstand van het (duurdere) centrum. Tegelijkertijd is de wijk wel een rustige wijk, kinderen hebben er alle ruimte om op te groeien. In Spangen zijn maar liefst vier basisscholen en aan andere voorzieningen ontbreekt het ook niet. Spangen heeft veel sportfaciliteiten, een divers winkelaanbod en dankzij het multiculturele karakter van de wijk voor ieder wat wils te bieden. Spangen is bovendien een wijk met veel groen en het prachtige, grootste dakpark van Europa ligt om de hoek!

De familiebanden van oorspronkelijke bewoners zijn hecht en de meeste nieuwe - veelal jonge – wijkbewoners staan open voor buurtinitiatieven en sociale controle. Wil je iets meer op jezelf zijn? Daar is ook alle ruimte voor in Spangen.

Justuskwartier - Spangen - 4
Justuskwartier - Spangen - 5
Justuskwartier - Spangen - 1
Justuskwartier - Spangen - 2
Justuskwartier - Spangen - 4

VOORDELEN VAN WONEN IN HET JUSTUSKWARTIER

  • Goede mix van appartementen en eengezinswoningen
  • Uitstekende ligging: 10 minuten van centrum Rotterdam
  • Ervaar het comfort van nieuwbouw, in een monument
  • Bijzonder complex met intiem karakter
  • Jaren 20 sfeer