De site van Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies. Meer informatie.Dit venster niet meer tonen.

Nieuwtjes en evenementen op het gebied van energie besparen

Activiteit: inloopspreekuur pop-up store energiebesparing010
Wil je meer weten over energie besparen, je slimme meter en manieren om grip te krijgen op jouw energierekening?
Kom dan op 19 mei of 24 mei tussen 16.00 uur en 19.00 uur naar de pop-up store van energiebesparing010.

Tijdens het spreekuur staan energiecoaches voor jou klaar om je te voorzien van tips op het gebied van energie besparen. Zij geven je ook informatie over manieren om meer grip te krijgen op jouw energierekening.

Graag tot dan!

Locatie: Winkelcentrum Binnenhof, naast Hema
Wanneer: 19 mei of 24 mei
Tijd: tussen 16.00 uur en 19.00 uur

De pop-up store ‘Energiebesparing 010’ is terug!
Dit initiatief van de gemeente Rotterdam  is op 10 maart 2017 in winkelcentrum Binnenhof in Ommoord geopend. De komende maanden kunnen bewoners hier op vrijdag en zaterdag terecht voor deskundig advies over het verduurzamen van hun woning. Voor meer informatie kun je de website van de gemeente Rotterdam raadplegen.

Zonnepanelen in Landzicht en Tarwewijk
In diverse wijken heeft Woonstad Rotterdam voor huurders gratis zonnepanelen geplaatst. In Landzicht waren bewoners ambassadeurs. Dat zorgde voor enthousiasme en voor belangrijke lessen.
Lees hoe dit in zijn werk ging.

Gratis besparingsadvies in de pop-up store 'Energiebesparing 010'


Wil je energie besparen, maar weet je niet hoe? In de pop-up store ‘Energiebesparing 010’ staan experts klaar met gratis tips en adviezen voor energiebesparing in jouw huis. Loop gerust eens binnen in deze tijdelijke winkel aan de Van Oldebarneveltplaats. De pop-up store is tot 1 juli geopend dus breng snel een bezoekje!

Energieneutrale huurwoningen in Feijenoord voor grote gezinnen


Veertig gezinnen uit Feijenoord kunnen verhuizen naar een eengezinswoning binnen hun wijk. Woonstad Rotterdam levert met het nieuw gebouwde Zinkerblok grote, duurzame woningen met een sociale huurprijs. De woningen zijn een gewenste aanvulling voor de wijk, waar eengezinswoningen nagenoeg ontbreken.
Lees het persbericht van 24 februari 2016.

Netbeheerders bepleiten: stroom soms gratis
Alle netbeheerders in Nederland pleiten gezamenlijk voor een flexibel stroomtarief. Als het aan hen ligt wordt elektriciteit duur op het moment dat er weinig wind en zon is, en goedkoop of zelfs gratis als die duurzame bronnen wel veel stroom leveren. Daarmee denken de netbeheerders te stimuleren dat er meer duurzame energie lokaal wordt opgewekt en lokaal wordt gebruikt.
Lees het NOS nieuwsbericht van 23 februari 2016.

65 miljoen peren zijn er gloeiend bij!
In Nederlandse huizen branden nog 65 miljoen gloeilampen. Deze gloeiende peren kun je het beste meteen in de vuilnisbak gooien. Milieu Centraal legt in de uitzending van Groen Licht van 26 januari 2016 uit waarom het een goed idee is om nu al jouw gloeilampen te vervangen.

Bekijk het fragment:

Nederlandse woningen worden energiezuiniger
Meer dan de helft van de Nederlandse woningen had vorig jaar een energielabel C of hoger, namelijk 53 procent.
Lees het bericht op NU.nl van 27 januari 2016.

Greenchoice Warmetruiendag 5 februari

Sinds 2012 zetten al 703.409 mensen de verwarming lager. Op Warmetruiendag gaan we samen energieverspilling te lijf: door energie te besparen en onze successen te delen.
Een terugblik op Warmetruiendag, 5 februari 2016.