De site van Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies. Meer informatie.Dit venster niet meer tonen.

Waarom zou je overstappen naar een andere energieleverancier?

Er zijn verschillende redenen om naar een andere energieleverancier over te stappen. Een andere leverancier kan betere voorwaarden bieden, een lagere prijs rekenen, een betere klantenservice hebben of werkt met vrij opzegbare energiecontracten.

Vorig jaar is 14,1 procent van de huishoudens van energieaanbieder veranderd. Dat is meer dan ooit, volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De belangrijkste reden voor overstappen is de lagere prijs die de nieuwe aanbieder in rekening brengt. Wie nog nooit is overgestapt, kan volgens de ACM meer dan 400 euro per jaar besparen. En door over te stappen stimuleer je als consument energiebedrijven om te innoveren, goedkoop aan te bieden en de service te verbeteren.
 
Uw energiekosten verlagenWaarom kiezen voor een andere energieleverancier
Geld besparen op de vaste energielasten is voor veel mensen dé reden om over te stappen naar een andere energieleverancier. Deze geldbesparing kan oplopen tot soms wel honderden euro’s per jaar. Als nieuwe klant profiteer je bovendien vaak van hoge overstapkortingen in de vorm van actietarieven of een welkomstpremie.

Een energieleverancier die bij ujepast
Vind je groene energie belangrijk? Dan kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een leverancier die alleen groene energie aanbiedt. Of misschien wil je nog een stapje verder gaan en gaat jouw voorkeur uit naar groene energie van Nederlandse bodem, omdat je veel waarde hecht aan investeringen in regionale duurzaamheidprojecten. Wat jouw wensen ook zijn, vind de leverancier die bij je past.

Op www.overstappen.nl kun je de energieleveranciers voor jouw regio en wat zij jou te bieden hebben eenvoudig met elkaar vergelijken.