Koopvormen

Maatschappelijk Verantwoord Eigendom (MVE-D)

Bij de koopvorm MVE-D heb je geen zorgen over het onderhoud. Woonstad Rotterdam zorgt ervoor dat de gemeenschappelijke delen van het woongebouw periodiek worden onderhouden. Denk hierbij aan het dak, de dakgoten en de gevels. Voor dit onderhoud betaal je een vast bedrag per maand. Wanneer je in een appartementencomplex woont, betaal je deze bijdrage via de Vereniging van Eigenaren. Ga je verhuizen? Dan kun je zelf jouw woning verkopen.

Vrije Verkoop

Bij Vrije Verkoop ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw woning. Woon je in een gebouw met meerdere woningen, dan ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Deze vereniging zorgt voor het onderhoud van de gemeenschappelijke delen in jouw gebouw. Ga je verhuizen? Dan kun je zelf je woning verkopen.


MVE-C 

Woonstad Rotterdam zorgt ervoor dat de gemeenschappelijke delen van het woongebouw periodiek worden onderhouden. Voor dit onderhoud betaal je een vast bedrag per maand. Wanneer je in een appartementencomplex woont, betaal je dit bedrag via de Vereniging van Eigenaren. Wil je weer verhuizen? Woonstad Rotterdam koopt jouw woning gegarandeerd binnen drie maanden terug. De eerste vijf jaar delen wij de waardeverandering met jou. Bij de terugkoop ontvang je dus de oorspronkelijke aankoopprijs plus of min een percentage van de gestegen of gedaalde initiële taxatiewaarde.
! Let op: deze koopvorm wordt niet meer aangeboden.


MGE 

MGE staat voor Maatschappelijk Gebonden Eigendom en staat voor zekerheid. Woonstad Rotterdam koopt jouw woning namelijk gegarandeerd binnen drie maanden terug. Bij de verkoop van jouw woning ontvang je de oorspronkelijke aankoopprijs plus of min 50% van de gestegen of gedaalde taxatiewaarde.
! Let op: deze koopvorm wordt niet meer aangeboden.

Fair Value  

Voor een Fair Value-woning bestaande bouw betaal je 15 tot 20% en voor nieuwbouw 5 tot 15% minder dan de taxatiewaarde en het planmatig onderhoud wordt gewaarborgd door Woonstad Rotterdam. De koopvorm is hierdoor extra aantrekkelijk voor starters. Als je besluit weer te verhuizen dan koopt Woonstad Rotterdam jouw woning gegarandeerd binnen drie maanden terug. Wij delen de waardeverandering met jou. Bij de terugkoop ontvang je de oorspronkelijke aankoopprijs plus of min een percentage van de gestegen of gedaalde taxatiewaarde. 
! Let op: deze koopvorm wordt niet meer aangeboden.


Voorkeursrecht  

Een woning met Voorkeursrecht houdt in dat jij en Woonstad Rotterdam na de overdracht geen verplichtingen meer hebben naar elkaar. Enkel als je de woning weer wenst te verkopen dan heeft Woonstad Rotterdam het eerste recht van koop.
! Let op: deze koopvorm wordt niet meer aangeboden.