De site van Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies. Meer informatie.Dit venster niet meer tonen.

Je hebt je woning gekocht met of zonder koopvorm. Wil je de voorwaarden waaronder je hebt gekocht nog eens doornemen? Op deze pagina worden alle koopvormen volledig toegelicht.

Heb je vragen over de koopvorm die voor jouw woning geldt? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers van de afdeling verkoop.

Dit kan via verkoop@woonstadrotterdam.nl en telefoonnummer 010 440 8800.


Maatschappelijk Verantwoord Eigendom (MVE-D)

Bij MVE-D heb je geen zorgen over het onderhoud. Woonstad Rotterdam zorgt ervoor dat de gemeenschappelijke delen van het woongebouw periodiek worden onderhouden. Denk hierbij aan het dak, de dakgoten en de gevels. Voor dit onderhoud betaal je een vast bedrag per maand. Wanneer je in een appartementencomplex woont, betaal je deze bijdrage via de Vereniging van Eigenaren. Ga je verhuizen dan kun je zelf jouw woning verkopen.


Vrije Verkoop

Bij Vrije Verkoop ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw woning. Woon je in een gebouw met meerdere woningen dan ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Deze vereniging zorgt voor het onderhoud van de gemeenschappelijke delen in jouw gebouw. Ga je verhuizen? Dan kun je zelf je woning verkopen.


MVE-C (NB deze koopvorm wordt niet meer aangeboden)

Woonstad Rotterdam zorgt ervoor dat de gemeenschappelijke delen van het woongebouw periodiek worden onderhouden. Voor dit onderhoud betaal je een vast bedrag per maand. Wanneer je in een appartementencomplex woont, betaal je dit bedrag via de Vereniging van Eigenaren.  

  • Wil je weer verhuizen? Woonstad Rotterdam koopt jouw woning gegarandeerd binnen 3 maanden terug! De eerste 5 jaar delen wij de waardeverandering met jou. Bij de terugkoop ontvang je dus de oorspronkelijke aankoopprijs plus of min een percentage van de gestegen of gedaalde initiële taxatiewaarde.


MGE  (NB deze koopvorm wordt niet meer aangeboden)

MGE staat voor Maatschappelijk Gebonden Eigendom en staat voor zekerheid.

  • Woonstad Rotterdam koopt jouw woning gegarandeerd binnen 3 maanden terug!
  • Bij de verkoop van jouw woning ontvang je de oorspronkelijke aankoopprijs plus of min 50% van de gestegen of gedaalde taxatiewaarde.


Fair Value  (NB deze koopvorm wordt niet meer aangeboden)

Voor een Fair Value-woning bestaande bouw betaal je 15 tot 20% en voor nieuwbouw 5 tot 15% minder dan de taxatiewaarde en het planmatig onderhoud wordt gewaarborgd door Woonstad Rotterdam. De koopvorm is hierdoor extra aantrekkelijk voor starters.

Als je besluit weer te verhuizen dan koopt Woonstad Rotterdam jouw woning gegarandeerd binnen 3 maanden terug! Wij delen de waardeverandering met jou. Bij de terugkoop ontvang je de oorspronkelijke aankoopprijs plus of min een percentage van de gestegen of gedaalde taxatiewaarde.


Voorkeursrecht  (NB deze koopvorm wordt niet meer aangeboden)

Een woning met Voorkeursrecht houdt in dat jij en Woonstad Rotterdam na de overdracht geen verplichtingen meer hebben naar elkaar. Enkel als je de woning weer wenst te verkopen dan heeft Woonstad Rotterdam het eerste recht van koop.

Reparatie koopwoning

 

Heb je een koopwoning? Meld jouw reparatieverzoek online.

"Niet voor te stellen, zoveel ruimte en toch betaalbaar!"

Brian en Sophie