Koopvormen koopwoningen Woonstad Rotterdam

Op zoek naar een koophuis in Rotterdam? Woonstad Rotterdam biedt koopwoningen aan met verschillende koopvormen. Je kunt bij ons terecht voor een woning of appartement met het label MVE-D (Maatschappelijk verantwoord eigendom) of met het label Vrije Verkoop. Wat het verschil is? Lees maar mee!

Koop je een woning of een appartement met label MVE-D, dan ontzorgen wij je op het gebied van onderhoud. Woonstad Rotterdam zorgt dat de gemeenschappelijke delen van het woongebouw als het dak, de dakgoten en de gevels periodiek onderhouden worden. Je betaalt voor dit onderhoud een vast bedrag per maand. Woon je in een appartementencomplex? Dan betaal je deze bijdrage via de Vereniging van Eigenaren. Als je gaat verhuizen, dan kan je zelf jouw woning verkopen op de vrije markt.

Algemene Bepalingen MVE-D

Meer weten over de bepalingen van een MVE-D koopwoning? De Algemene bepalingen van deze koopvorm vind je in deze brochure.

Download

Met een koopwoning of koopappartement met label Vrije Verkoop ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw woning. Woon je in een gebouw met meerdere woningen, dan ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Je betaalt maandelijks een VvE-bijdrage die wordt gebruikt om kleine reparties, schoonmaakkosten, onderhoudscontracten, verzekeringen en beheerskosten te betalen. De VvE moet ook sparen om groot onderhoud te kunnen bekostigen. Als eigenaar ben je mede verantwoordelijk voor een goed functionerende VvE. Ga je verhuizen? Dan kun je zelf je woning verkopen op de vrije markt.