Een klushuis is een woning of appartement in slechte staat van onderhoud. Een klushuis wordt onder de marktwaarde verkocht omdat je als koper verplicht bent deze woning (veelal binnen 1 jaar na eigendomsoverdracht) te renoveren naar een bewoonbaar en acceptabel niveau.

Het grote voordeel van een klushuis is dat dit je de gelegenheid biedt om de woning helemaal naar eigen wens en smaak in te richten. Hierbij kun je denken aan het zelf bedenken van de indeling en materiaalkeuze.
Of je dit nou zelf wil doen - en hiermee behoorlijk wat kosten bespaart - of alles uitbesteedt is aan jou. Alles is mogelijk!

Waarom verkoopt Woonstad Rotterdam klusprojecten?
Woonstad Rotterdam verkoopt kluspanden om verschillende redenen. De eerste reden is dat wij graag particuliere eigenaren in een wijk willen laten wonen waar ze zelf veel binding mee hebben of gaan hebben. Klushuisprojecten trekken namelijk kopers aan die geloven in de wijk en die zich er voor langere tijd willen vestigen.

Daarnaast biedt het Woonstad Rotterdam de gelegenheid om panden een tweede leven te bieden, zonder dat we zelf een grote investering hoeven te doen. Hierdoor kunnen we investeren in wijken waar het nodig is.