Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 
 
Appartementen
Toegankelijk
2 of 3 kamers

Toegankelijk wonen voor 55+ 

Een toegankelijke woning is handig ingedeeld, zodat je er lang met plezier kunt wonen. Onze woonwensconsulenten geven informatie en helpen bij het zoeken naar een passende woning.

Wat is toegankelijk wonen? 

Een toegankelijke woning heeft:

 • Alle kamers op één verdieping
 • Geen of lage drempels
 • Eén of twee slaapkamers
 • Een lift in het woongebouw
 • Voorzieningen in de buurt zoals een dokter, winkels en/of openbaar vervoer

Klaar voor de toekomst

Veel Rotterdammers van 65 jaar en ouder wonen samen of alleen in een grote woning. Die heeft 3 of meer slaapkamers en trappen in huis. En er is geen lift in het woongebouw. Dat maakt deze woningen minder geschikt om in de toekomst in te wonen. 

We merken dat bewoners als ze ouder worden vaak niet over hun woonwensen en behoeften in de toekomst nadenken. Pas als er iets gebeurt, ontdek je dat je woning niet meer goed past. Bijvoorbeeld als je een been breekt of een andere blessure krijgt. Het is slim om nu al na te denken over verhuizen naar een toegankelijke woning.
Hieronder test bewoner Wim met een ouderdomspak of zijn woonsituatie nog passend is over een aantal jaar. 

 • Type woningen

  Wonen met buren van dezelfde leeftijd.

  Type A: zorgeloos en veilig, met alle binnen handbereik

  Je zoekt een rustige woonomgeving, waarin je je veilig voelt. Goed contact met de buren vind je belangrijk en als het echt klikt, dan drinken jullie graag samen een kopje koffie. Bijvoorbeeld in de gemeenschappelijke koffiehoek van het woongebouw.

  Het liefst heb je de supermarkt om de hoek en de apotheek op loopafstand. Jongeren met een drukke baan of rondrennende kinderen wonen hier nauwelijks, maar die kunnen natuurlijk wél gezellig op bezoek komen.

  We doen er alles aan om de type A-woongebouwen zo prettig mogelijk voor je te maken:

  • Vaak is er een huismeester in het woongebouw aanwezig.
  • Soms is er een gemeenschappelijke plek voor buren die samen iets willen organiseren, zoals een koffieochtend of spelletjesavond.
  Bewoners - woonwensmagazine

  Woongebouwen geschikt voor alle leeftijden.

  Type B: Gezellig én gemakkelijk

  Je woont graag in een diverse omgeving, tussen mensen die jonger of ouder zijn dan jij, of van dezelfde leeftijd. Je kunt prima voor jezelf zorgen, of misschien krijg je soms thuiszorg. In alle gevallen wil je een nette woning, die handig is ingedeeld en met alles op één verdieping. Zo kun je er lang en met plezier blijven wonen.

  Heb je behoefte aan een toegankelijke woning en ben je jonger dan 65 jaar. Dan kun je ook op deze woningen reageren. Informeer bij Woonstad Rotterdam naar de mogelijkheden.

  Leven in de stad, zoals jij dat het liefste hebt.

  Type C: Levendig wonen, op jouw manier

  Je bent een echt stadsmens. Je leeft met plezier in Rotterdam, misschien al jaren. Ze zeggen wel eens dat je er niet weg te krijgen bent. En dat hoeft ook niet. Zolang je er maar met gemak kunt wonen. Je hebt geen huismeester of speciale service nodig. Maar jouw woning bevindt zich wel op de begane grond, is handig ingedeeld en netjes opgeknapt. Met net iets meer gemak in huis kun je met plezier blijven wonen in jouw stad.

  Wonen in een thuisplusflat

  In een Thuisplusflat hebben bewoners een eigen huurwoning en wonen zij zelfstandig. In de flat is een kantoor van een zorgorganisatie met een vast team van zorgmedewerkers. Zo kunnen bewoners zorg en ondersteuning krijgen op het moment dat dit nodig is en dicht bij huis vragen stellen aan een vertrouwd contactpersoon. Eenzaamheid en behoefte aan zorg worden sneller gezien. Het zorg- en welzijnsteam organiseert ook verschillende activiteiten rondom bewegen, gezondheid en ontmoeten.

 • De woonwensconsulent

  Onze woonwensconsulenten zijn er om informatie te geven. Ook helpen ze om een passende, toegankelijke woning te vinden. Dit doet de woonwensconsulent: 

  • Samen bespreken wat je woonwensen in de toekomst zijn
  • Helpen met inschrijven bij Woonnet Rijnmond
  • Een proefberekening maken van hoeveel je gaat betalen als je zou verhuizen 

  Hier vind je meer informatie over de woonwensconsulenten.Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.