Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Tips om het binnen koel te houden

De zomer is begonnen! Heerlijk die zon, maar hoe hou je de warmte uit je huis? Als het buiten soms wel 30 °C wordt, stroomt de warmte makkelijk je huis in. En dat is vooral ’s avonds en ’s nachts als je in je bed ligt geen pretje. Ontdek vijf Verfrissende tips om de warmte een beetje uit je woning te houden.

Speelt de video niet automatisch af? Klik dan hier.

 • Tip 1 - Doe ramen en gordijnen dicht

  Heb je ’s morgens de ramen een uurtje opengedaan om de koelte een beetje in huis te halen? Mooi. Doe hierna gelijk de gordijnen dicht. Zeker de gordijnen aan de kant waar de zon staat en houd deze de hele dag zoveel mogelijk dicht. Hierdoor blijft de warmte grotendeels buiten en zal het een stuk prettiger aanvoelen in huis.

 • Tip 3 - Zet alles open als het koeler is

  Natuurlijk houd je op het heetste van de dag je deuren en ramen het beste dicht om de warme lucht buiten te houden. Wanneer het buiten een beetje koeler is, zet dán je ramen en deuren tegen elkaar open.

  Doe dit in de avonduren en vroeg in de ochtend. Wanneer je ramen en deuren tegen elkaar open zet, vergeet dan niet je tussendeuren vast te zetten, anders klappen ze dicht.

 • Tip 4 - Gebruik je kooktoestel niet

  De oven en het fornuis maken je huis alleen maar warmer. Ga ’s avonds lekker naar buiten om te eten. Op je balkon, in je tuin of in het dichtstbijzijnde parkje maak je zo je makkelijke maaltijd klaar. Een frisse salade, lekkere sandwiches of laat het bezorgen als je dat ziet zitten.

 • Tip 5 - Zorg voor groen om je heen
  Groen is koel. Stenen en tegels worden heet. Zorg daarom voor groen om je heen. Met planten, bloemen en ander groen in je tuin. En heb je geen tuin? zoek dan de groene plekken op, in en om de stad. Een schaduwrijke boom in het park kan ook voor verkoeling zorgen.

Extra tip

Slaap alleen onder een dun laken. Dit voelt heerlijk koel aan en zo kan je lichaam de warmte ook nog eens goed kwijt.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.