Kaart wordt geladen...

In de buurt

Dorp met karakter

Oud-Charlois heeft wat de meeste Rotterdamse wijken niet hebben: een prachtig historisch centrum. In deze goedbewaarde oude dorpskern van de voormalige gemeente Charlois waan je je in de zestiende eeuw.

Verscholen tussen de prachtige herenhuizen en karakteristieke arbeiderswoningen vind je tal van ateliers en galerieën. De afgelopen jaren vonden tientallen culturele ondernemers en kunstenaars hun plekje rond het historische hart. En dat merk je: Oud-Charlois ademt kunst en cultuur. Bezoek galerie Hommes aan de Charloise Kerksingel voor een expositie of struin tijdens het jaarlijkse Kunstweekend Oud-Charlois de verschillende ateliers af.
Meer zin in ontspanning? Maak een wandeling langs de Maas en geniet van het weergaloze uitzicht op de stad.

Dankzij haar dorpse groene karakter is Oud-Charlois ook geliefd bij gezinnen en senioren. Hier doe je geregeld een ‘bakkie’ bij je buren, terwijl je kinderen een balletje trappen op het Cruyff Court. De wijk biedt goede basisscholen en speelpleinen en een multifunctioneel wijkgebouw met onder meer een wijkwinkel en een bibliotheek.

Woonstad Rotterdam investeert samen met de gemeente Rotterdam, de deelgemeente Charlois en de bewoners flink in het nog aantrekkelijker maken van de wijk. Door woningen op te knappen en straten en pleinen schoon te houden bijvoorbeeld. Maar ook door kleine verenigingen van eigenaren actief te steunen. Er worden bovendien geregeld samen activiteiten voor en door bewoners georganiseerd, zoals het Blommenfestijn tijdens Koninginnedag.

Kunst, cultuur, saamhorigheid, groen, historie én dichtbij het centrum. Oud-Charlois: dat is dorp en stad ineen.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 12.600 inwoners

± 1.650 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Zuid

Bezoekadres
Ooltgensplaathof 1
3086 NC Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Slinge

Onze kantoren