De site van Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies. Meer informatie.Dit venster niet meer tonen.

Kaart wordt geladen...

In de buurt

Wonen in Rotterdam zonder de drukte

Het is hier overduidelijk Rotterdam, maar zonder de stadse drukte. De Beverwaard ademt een landelijke sfeer. Bewoners richten zich vooral op de wijk zelf. Het is in alle opzichten een jeugdige wijk. Dat zie je aan de huizen, de straten en de mensen. Er wonen veel gezinnen met kinderen in allerlei leeftijden: van peuters tot pubers.

Tussen de Maas, de Van Brienenoordbrug en Bolnes ligt de Beverwaard. Deze woonwijk is gebouwd in de jaren tachtig en dankt haar naam aan de bever die sinds 1816  het wapen van de voormalige gemeente IJsselmonde sierde.

Vrije tijd
In Beverwaard is een ruime keuze aan vrijetijdsvoorzieningen, zoals een bibliotheek, een speel-o-theek en buurt- en speeltuinverenigingen. Tuinieren kan bij de volkstuinvereniging. Naast het Feyenoordstadion ligt de megabioscoop Pathé, waar in veertien zalen de allernieuwste films draaien. Dit complex ligt in De Veranda. In deze buurt van de wijk Groot-IJsselmonde zijn ook restaurants gevestigd.

Sporten lijkt dé manier van ontspannen in deze deelgemeente. In IJsselmonde zijn maar liefst negen voetbal-, twee korfbal- en twee softbalverenigingen. Aan de Akkeroord in Groot-IJsselmonde ligt een centrum met tennis-, fitness-, bowling- en squashfaciliteiten. Het gemeentelijk zwembad is te vinden aan de Dwarsdijk.

Onderwijs en gezondheidszorg
De Beverwaard heeft vijf basisscholen: drie openbare en twee rooms-katholieke.  Daarnaast zijn er een buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen en een speel-o-theek in de wijk.

In de Boxbergenstraat bevindt zich het Gezondheidscentrum Beverwaard, waar huisartsen, een apotheek, een diëtist, een fysiotherapeut, het maatschappelijk werk en de wijkverpleging huizen.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid
Het eindpunt van de TramPlus naar Centraal Station ligt midden in de wijk. Daarnaast heeft deze tram vier andere haltes in Beverwaard. De reistijd van en naar het NS-station Lombardijen bedraagt een kwartier. Naar het centrum is het ongeveer vijfendertig minuten reizen. De bus tussen Zuidplein en Bolnes stopt ook in Beverwaard.
Voor alle bus- en tramlijnen en vertrektijden zie www.ret.nl

Voor automobilisten is de bereikbaarheid van deze wijk aan de voet van de Van Brienenoordbrug uitstekend. Binnen enkele minuten zijn zij op de A16.


Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 12.000 inwoners

± 850 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Zuid

Bezoekadres
Ooltgensplaathof 1
3086 NC Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Slinge

Onze kantoren