Kaart wordt geladen...

In de buurt

Verrassend gevarieerd wonen

In het hart van Feijenoord ligt Bloemhof. In het begin van de vorige eeuw experimenteerde de gemeente hier met bouwtechnieken en verschillende woonvormen. Het is daardoor verrassend gevarieerd wonen in deze gemoedelijke vooroorlogse wijk. Eengezinswoningen met puntgevels aan charmante hofjes worden afgewisseld met appartementencomplexen met schuine terracotta dakpannen.

Het is daardoor verrassend gevarieerd wonen in deze gemoedelijke vooroorlogse wijk. Eengezinswoningen met puntgevels aan charmante hofjes worden afgewisseld met appartementencomplexen met schuine terracotta dakpannen.

Hoewel Bloemhof flink bebouwd is, heeft de wijk een sterk dorps karakter. Hier hebben je buren je sleutel en houd je samen de straat netjes. Doordat het aanbod aan betaalbare woningen groot is, hebben vooral gezinnen uit alle windstreken hier hun plek gevonden.

Het rustige Bloemhof heeft vijf basisscholen, een wijkgebouw, twee buurtcentra en een bibliotheek. Ook zijn er enkele winkels, buurtcafés en kleine eethuisjes te vinden. Toch af en toe zin in meer drukte? Met de bus of de tram ben je zo in het centrum en op de Kop van Zuid.

Judoën, samen koken en eten, tuinieren en filosoferen. Basisschoolleerlingen op de openbare basisschool Bloemhof leren niet alleen schrijven en rekenen. Ze worden ook gestimuleerd andere skills onder de knie te krijgen. Het project is een van de vele initiatieven binnen het Pact op Zuid: een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, verschillende deelgemeenten en woningcorporaties, waaronder Woonstad Rotterdam, die erop gericht is Rotterdam Zuid aantrekkelijker te maken. Door te investeren in buurten en wijken bijvoorbeeld, maar ook door de ontwikkeling van de bewoners te stimuleren en ondernemers te steunen.

De levendige Dordtselaan
De Dordtselaan is een mooie brede laan met woningen uit de jaren dertig in een levendige buurt. Een ideale locatie voor studenten van Inholland. Op de fiets ben je er in 5 minuten. Er zijn volop winkels en eetgelegenheden in de buurt. Met het Metrostation Maashaven voor de deur ben je in 15 minuten in het centrum van Rotterdam. Eén halte zuidelijker vanuit metrostation Maashaven is het Zuidplein, het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Vertier vind je in de Maassilo, bij de Creative Factory of in Ahoy en Zuiderpark met een sportplaza.

Bloemhof: een levendige en kleurrijke wijk.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 13.000 inwoners

± 2.800 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Zuid

Bezoekadres
Ooltgensplaathof 1
3086 NC Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Slinge

Onze kantoren