Kaart wordt geladen...

In de buurt

Wonen in een uitstekend gelegen wijk

Carnisse is vernoemd naar het voormalige dorpje in de Rijerwaertpolder. De naam komt al in 1272 voor op kaarten, maar twee eeuwen later is het bij een overstroming geheel verloren gegaan. Met de uitbreiding van de stad en de haven op de linker Maasoever groeit Carnisse rond 1900 uit tot een stadswijk. De bouw van woningen in Carnisse gaat door tot ongeveer 1950.

Voor veel Rotterdammers start hier hun wooncarrière. De wijk heeft een uitstekende ligging ten opzichte van een aantal grootstedelijke voorzieningen; winkelcentrum Zuidplein, Theater Zuidplein, het Zuiderpark, Zwembad Charlois en sport- en tentoonstellingscomplex Ahoy’.

Vrije tijd
Net als de meeste wijken van de deelgemeente Charlois, grenst Carnisse aan het Zuiderpark. Het park is de achtertuin van deze dichtbebouwde wijk en biedt de mogelijkheid om er te wandelen, te sporten of te tuinieren in volkstuintjes.

Carnisse ligt vlakbij grootstedelijke voorzieningen als het sport- en tentoonstellingscomplex Ahoy en het Theater Zuidplein.
Een stukje verder ligt het Feyenoordstadion met daarnaast de nieuwe megabioscoop Pathé met veertien zalen.

De winkels voor de dagelijkse boodschappen bevinden zich rond de Dorpsweg, de Katendrechtse Lagedijk en de Pleinweg. Aan de oostkant van de wijk ligt het overdekte Winkelcentrum Zuidplein. In dit winkelcentrum vindt u diverse grote winkels.

Onderwijs en gezondheidszorg
In Carnisse zijn een rooms katholieke en een openbare basisschool gevestigd. Daarnaast is er een kinderopvang en een bewaakte speeltuin. Op het gebied van de gezondheidszorg, heeft Carnisse alle belangrijkste voorzieningen in huis.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid
Door de goede bus-, metro- en tramverbindingen zijn het centrum en de andere wijken 'op Zuid' gemakkelijk te bereiken. Via de Maastunnel is het stadshart zowel met de auto als  de fiets te bereiken.
Voor alle bus- en tramlijnen + vertrektijden zie: www.ret.nl

De ring van Rotterdam ligt op tien minuten rijden.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 10.000 inwoners

± 650 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Zuid

Bezoekadres
Ooltgensplaathof 1
3086 NC Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Slinge

Onze kantoren