Kaart wordt geladen...

In de buurt

Een goed bewaard geheim

Kunst, cultuur en dynamiek zijn steekwoorden die voor Cool bij uitstek van toepassing zijn. Maar de centrumwijk heeft nog een andere bijzonderheid: je woont weliswaar in hartje binnenstad, maar tegelijkertijd vind je er rustige woonstraten.

De wijk is op te splitsen in twee delen. In het gebied rond de Van Oldenbarneveltstraat vind je exclusieve bloemenwinkels, schoenen- en kledingzaken en lunchrooms. Het gebied rond de Witte de Withstraat is met haar galeries, het Nederlands Foto Instituut en hippe desingwinkels de meest trendy straat van Rotterdam.

In de wijk vind je een bonte verzameling van bewoners en passanten: mensen met verschillende en verrassende achtergronden die op een prettige manier samenwonen en samenkomen. Kinderen? Ook daar zijn voldoende voorzieningen voor getroffen. Veel van hen genieten onderwijs op de kunstzinnige basisschool Het Landje aan de Schiedamsesingel. Een school die ook veel leerlingen van buiten de wijk trekt.

Wie Cool zegt, zegt kunst. Volg de Rotterdamse ‘kunstas’ die via de Witte de Withstraat naar de Kunsthal loopt. Het gebied ademt cultuur met zijn galeries, Centrum voor Hedendaagse Kunst en exclusieve modewinkels. Scoor er een paar Goliath sneakers of een echte Marlies Dekkers.

Een biertje ‘happen’ kan op veel plaatsen. Bijvoorbeeld in De Witte Aap, waar de gezelligheid al bij de namiddagborrel op gang komt. Veel studenten, journalisten en creatievelingen komen daar op af. Volgens de backpackersbijbel Lonely Planet is het zelfs de ‘Greatest bar of the world’.

De wijk heeft ook cultuurhistorische waarde omdat een groot deel van Cool is getroffen bij het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940. De ‘brandgrens’ loopt midden door de wijk. Naast prominente vooroorlogse panden vind je er dan ook naoorlogse bebouwing.
Woonstad Rotterdam heeft een gevarieerd woningaanbod aan nieuw- en oudbouwcomplexen in Cool. Een bijzonder project dat niet lang geleden werd opgeleverd is Van Oldenbarneveltstraat in Mauritskwartier. Een project waarbij negen winkels en achttien royale appartementen gecreëerd zijn door kleine woningen in een aantal historische panden samen te voegen. Zo is een unieke kans ontstaan om in het historische centrum te ondernemen of te wonen.

Leven in een dynamische omgeving met alle voorzieningen – een enorm winkelaanbod, metro- en buslijnen en natuurlijk Rotterdam Centraal – om de hoek en toch rustig wonen. Dat is het goed bewaarde geheim van Cool.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 4.200 inwoners

± 925 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Centrum/West

Bezoekadres
Westblaak 210
3012 KP Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Tram 4 en 7 - halte Eendrachtsplein
Metrohalte Eendrachtsplein

Onze kantoren