De site van Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies. Meer informatie.Dit venster niet meer tonen.

Kaart wordt geladen...

In de buurt

Groen, ruimte en rust. In deze ruime wijk voelt jong en oud zich thuis.

'Een plek waar stad en land elkaar ontmoeten, met veel groen en prima voorzieningen.' Dat stond de ontwerper van Het Lage Land in 1961 voor ogen en aan deze eisen voldoet de wijk nog steeds. Of je nu in een eengezinswoning woont of in een 55-plusflat, hier woon je altijd in het ‘groen’

Gezinnen met kinderen hebben hier de keuze uit tal van scholen en peuterspeelzalen. Er is een zwembad, een wekelijkse markt en een goedlopend winkelcentrum. In de vijver van het dichtbij gelegen Prinsenpark vind je het gedenkteken dat er aan herinnert dat dit met een meting van zes meter zestig onder de zeespiegel een van de laagste plekken van het land is. De verklaring voor de naam van de wijk.

In Het Lage Land woon je niet alleen in het groen er zijn ook talloze groene voorzieningen in de buurt. Het Prinsenpark bijvoorbeeld. Pak je de fiets, dan wandel je binnen een kwartier in het Kralingse Bos of picknick je aan de oever van de Rotte. Uitgebreid winkelen doe je in het nabijgelegen Alexandrium met haar woonmall, megastores en winkelcentrum, waar je ook zo op de metro naar het centrum stapt of de intercity pakt naar Utrecht. Ontmoetingscentrum Prinsenhof in Het Alexanderhof biedt buurtbewoners de gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een warme maaltijd.

Woonstad Rotterdam heeft een veelzijdig aanbod woningen in de wijk. Koop- en huurwoningen, appartementen met balkon en eengezinswoningen met tuin; van zeer betaalbare tot wat duurder.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 9.600 inwoners

± 2.650 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Noord/Oost

Bezoekadres
Prins Alexanderlaan 201
3065 RH Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Schenkel

Onze kantoren