Kaart wordt geladen...

In de buurt

Stads en gemoedelijk

Hillesluis is verdeeld in vijf buurten: Rieder Noord, Rieder Zuid, Walravenbuurt, Slaghekbuurt en Polderbuurt. De bewoners van de buurten zijn afkomstig uit diverse culturen. Typerend voor de wijk is de gemoedelijke omgang tussen buurtbewoners.

Een wijk in ontwikkeling

Wat je niet op Boulevard Zuid kunt kopen, vind je wel in het dichtbijgelegen winkelcentrum Zuidplein. En voor verse vis, kaas, groente en fruit heb je op woensdag en zaterdag de Afrikaandermarkt om de hoek. Het centrum van Rotterdam is gemakkelijk bereikbaar, in 15 minuten met de tram vanaf de Beijerlandselaan. De nabijheid van Ahoy, De Kuip en het Zuiderpark bieden eveneens mogelijkheden voor ontspanning.

Hillesluis is een wijk in ontwikkeling. De nieuwe moskee en een multifunctioneel gezondheidscentrum staan er al. Woonstad Rotterdam heeft een ruim aanbod aan betaalbare woningen.

De wijk heeft goede voorzieningen. Voor kinderen tot twaalf jaar zijn er een islamitische, vier protestants-christelijke en twee openbare basisscholen. Er zijn ook meerdere kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de wijk. In de vakanties en weekeinden kun je je kinderen laten kiezen. Skaten in het West-Varkensoordsepark aan de rand van de wijk? Even naar speeltuin/kinderboerderij Odillia om te kijken hoe het met de Schotse Hooglander gaat? Of voetballen op het Cruyff Court bij Sportspeeltuin Hillesluis?

Houd je van de dynamiek van de stad, maar hecht je ook waarde aan een gemoedelijke buurt, familiebanden en samenleven? Dan is Hillesluis jouw wijk.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 11.500 inwoners

± 2.800 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Zuid

Bezoekadres
Ooltgensplaathof 1
3086 NC Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Slinge

Onze kantoren