Kaart wordt geladen...

In de buurt

wonen in de groene voortuin van rotterdam

IJsselmonde zou je kunnen zien als de groene voortuin van Rotterdam. Daarnaast is IJsselmonde ook een cluster van wijken en buurten waar mensen wonen die voor geen goud willen verhuizen. Want IJsselmondenaren hebben wat met elkaar. Ze organiseren opvallend vaak van alles en houden ervan om hun omgeving schoon en veilig te houden.

Het winkelcentrum Keizerswaard is overdekt en heeft voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast zijn de volgende buurtwinkelcentra in Groot-IJsselmonde gevestigd: Prinsenplein, Kerstendijk en Kouwenoord. In al deze drie winkelcentra kunnen de bewoners terecht voor de dagelijkse boodschappen.

In IJsselmonde zijn negen voetbal-, twee korfbal- en twee softbalverenigingen. Aan de Akkeroord in Groot-IJsselmonde ligt een centrum met tennis-, fitness-, bowling- en squashfaciliteiten. Het zwembad van de deelgemeente is te vinden aan de Dwarsdijk.

Naast het Feyenoordstadion ligt de topsporthal en de megabioscoop Pathe met maar liefst 14 zalen. Dit complex ligt in De Veranda. In deze buurt zijn ook enkele restaurants gevestigd.

Onderwijs en gezondheidszorg
IJsselmonde heeft meerdere bassischolen met een rooms-katholieke, protestants-christelijke of  reformatorische achtergrond. Er zijn ook meerdere peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de wijk te vinden.

Naast het treinstation Lombardijen staat het Maasstad Ziekenhuis.

Openbaar vervoer
Er rijden meerdere TramPluslijnen die een snelle verbinding vormen met het centrum en de wijken van Rotterdam-Zuid. De TramPlus stopt ook bij het NS-station Lombardijen. Daarnaast doen meerdere buslijnen de wijk aan.
Voor alle bus- en tramlijnen en vertrektijden zie www.ret.nl

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 2.700 inwoners

± 650 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Zuid

Bezoekadres
Ooltgensplaathof 1
3086 NC Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Slinge

Onze kantoren