Kaart wordt geladen...

In de buurt

Onmiskenbaar De Kaap

Stoere havenloodsen met nieuwe bestemmingen, parken, promenades en heel veel gevarieerde woningen. Op de Kaap ben je als eigenzinnige bewoner op je plek. Vooral jonge gezinnen en kleine huishoudens op zoek naar iets ‘anders’, voelen zich aangetrokken tot de nieuwe en gerenoveerde woningen op het roemruchte schiereiland.

Vooral jonge gezinnen en kleine huishoudens op zoek naar iets ‘anders’, voelen zich aangetrokken tot de nieuwe en gerenoveerde woningen op het roemruchte schiereiland. Want de Kaap is onmiskenbaar ‘anders’. Of je nu woont in een moderne nieuwbouwwoning aan het water, een eigentijds appartement achter een historische gevel op het Deliplein of een luxe stadswoning midden in de wijk. Modern wooncomfort in een wijk die de sfeer van het roerige havenverleden ademt. Die combinatie werkt!

Vooruitziende culturele en culinaire ondernemers zien hun kans schoon op de Kaap. Je kunt er dan ook een prima avondje uit. Uitgebreid dineren bij restaurant Kwiezien of even snel een groene curry bij Deli Bird en daarna een voorstelling pakken in Theater Walhalla. En via de fiets- en voetgangersbrug vanaf Deliplein ben je zo op de Kop van Zuid met het Nieuwe Luxor Theater of Hotel New York. Unieke publiekstrekkers maken De Kaap weer levendig en hot, zoals het Stoomschip Rotterdam. Het jaarlijkse festival ‘De nacht van De Kaap’ rond het Deliplein zet Katendrecht op de kaart als uitgaansgebied.

Voor kinderen heeft De Kaap goede scholen, kinderopvangvoorzieningen en natuurlijk ruimte! Voetbal samen in het Kaappark, schommel in de prachtig aangelegde Katendrechtse speeltuin en haal daarna een ijsje bij IJssalon Bleij. Of vul een mand met lekkernijen voor een picknick op een van de mooie plekjes aan de kade met spectaculair uitzicht op het water en de zeeschepen.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 3.600 inwoners

± 1.600 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Centrum/West

Bezoekadres
Westblaak 210
3012 KP Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Tram 4 en 7 - halte Eendrachtsplein
Metrohalte Eendrachtsplein

Onze kantoren