Kaart wordt geladen...

In de buurt

Leven tussen de architectonische hoogstandjes

De Kop van Zuid heeft het karakter van een havengebied behouden, ondanks dat de havenactiviteiten zijn verdwenen. Er zijn veel nieuwe architectonisch hoogstandjes verricht. Zoals de KPN-toren van Renzo Piano met zijn vooroverhellende gevel met lichtkrant, het Nieuwe Luxor en de Erasmusbrug.

Woonstad Rotterdam bezit op de Kop van Zuid een aantal maisonnettecomplexen met binnentuinen en portiekwoningen met en zonder lift. Ook is er een aantal 55-pluswoningen met een lift gevestigd. Het gaat met name om driekamerwoningen.

Vrije tijd
De Kop van Zuid is weliswaar niet zo druk als het stadscentrum, maar zeker zo geschikt om uit te gaan. In het Nieuwe Luxor Theater staan vooral grote voorstellingen en musicals geprogrammeerd. Hotel New York is een andere trekker en niet alleen voor hotelgasten. Het restaurant en cafégedeelte worden druk bezocht door dagjesmensen, net als de andere horecagelegenheden op de Wilhelminapier. De Vuurplaat en het Entrepotgebouw zijn de winkelgebieden van de Kop van Zuid. In beide winkelcentra zijn relatief veel filialen van landelijke winkelketens. De winkels zijn voor de meeste bewoners gemakkelijk aan te lopen.

Onderwijs en gezondheidszorg
Op het binnenterrein van een woonblok aan de Louis Pregerkade zijn zes tennisbanen aangelegd. Daarnaast is er een groot sport- en fitnesscomplex. Op de Kop van Zuid zijn twee openbare Montessori basisscholen. De voorzieningen voor kinderopvang en op het gebied van gezondheidszorg zijn in ruime mate aanwezig.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid
De wijk is zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Over de Laan op Zuid rijdt de TramPlus die een verbinding met het centrum onderhoudt. Onder het gebouw van de Belastingdienst ligt het metrostation Wilhelminaplein. Vanaf hier is het Centraal Station binnen tien minuten bereikbaar. Ten oosten van de Kop van Zuid ligt het NS-station Rotterdam-Zuid.
Voor alle bus- en tramlijnen en vertrektijden zie www.ret.nl

De ring van Rotterdam is te bereiken via de Laan op Zuid, Stadionweg en John F. Kennedyweg.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 1.000 inwoners

± 500 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Zuid

Bezoekadres
Ooltgensplaathof 1
3086 NC Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Slinge

Onze kantoren