Kaart wordt geladen...

In de buurt

Wonen op stand

Kralingen is een grote wijk met veel scholen, peuterspeelzalen en voorzieningen voor kinderopvang. Dankzij de metrolijn die door Kralingen loopt, is er een snelle verbinding met de omliggende wijken en met het stadscentrum. In Kralingen-West zijn verschillende toko's en Islamitische slagerijen te vinden. In het oostelijk deel maken enkele chique zaken deel uit van het winkelbestand.

Wonen op stand
Kralingen dankt zijn naam aan het dorpje Cralingen. Kralingen groeide enorm in de 19e eeuw, vanwege de industrialisering van Rotterdam. In 1895 werd het dorp door Rotterdam geannexeerd, zodat zij uit kon breiden en woningen kon bouwen voor de grote stroom aan arbeiders die naar de stad kwam. Kralingen is een zeer contrastrijke buurt. Een gedeelte van Kralingen behoort tot de rijkste stukjes Nederland. Het andere gedeelte van Kralingen is, net als de naburige wijk Crooswijk een volksbuurt met goedkope sociale woningbouw.

Vrije tijd
De belangrijkste winkelstraten zijn de Oudedijk, de Oostzeedijk, de Lusthofstraat, de Goudse Rijweg en de Vlietlaan. In alle straten zijn voldoende winkels voor de dagelijkse boodschappen. In Kralingen liggen twee bijzondere parken. Het Park Rozenburg, dat vlakbij de Kralingse Plas ligt en Het Arboretum Trompenburg. Het Arboretum is een historische buitenplaats met bijzondere bomen en struiken.

Vlakbij het Arboretum ligt het complex van de voetbalclub Excelsior. Wat verder oostwaarts liggen de squash- en tennisbanen van Victoria. Verder zijn er in de wijk Kralingen onder meer volleybalverenigingen, een klimcentrum, watersportverenigingen en hockeyverenigingen. In het Kralingse Bos bevinden zich een golfbaan en een manege.

Onderwijs en gezondheidszorg
Kralingen is een grote wijk met veel scholen, peuterspeelzalen en voorzieningen voor kinderopvang. Er zijn acht basisscholen, waaronder openbare, protestants-christelijke en rooms-katholieke basisscholen. Daarnaast zijn er een vrije en een montessorischool. De hogeschool en de universiteit zijn beiden in Kralingen te vinden.

De voorzieningen voor de gezondheidszorg zijn in voldoende mate aanwezig. Zo zijn er onder andere apotheken, fysiotherapeuten, huisarts- en tandartspraktijken. Aan de rand van de wijk ligt het Havenziekenhuis.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid
Dankzij de metrolijn die door Kralingen loopt, is er een snelle verbinding met de omliggende wijken en met het stadscentrum. Op maar liefst vier metrostations kunnen reizigers in- en uitstappen: Oostplein, Gerdesiaweg, Voorschoterlaan en Kralingse Zoom. Tramlijn 7 zorgt eveneens voor een verbinding met andere stadswijken en over de Oostzeedijk rijdt lijn 21 van Tramplus met als eindpunt Schiedam.
Voor alle bus- en tramlijnen en vertrektijden zie www.ret.nl

De ring van Rotterdam is via de Maasboulevard en de Abraham van Rijckevorselweg snel te bereiken.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 7.700 inwoners

± 4.500 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Noord/Oost

Bezoekadres
Prins Alexanderlaan 201
3065 RH Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Schenkel

Onze kantoren