De site van Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies. Meer informatie.Dit venster niet meer tonen.

Kaart wordt geladen...

In de buurt

Gemoedelijk wonen in een oase van rust

De naam Kralingseveer verwijst naar de veerdienst die hier al in 1333 tussen Kralingen en IJsselmonde werd onderhouden. Het dorp leefde vroeger vooral van de visvangst en de nabijgelegen haven. In 1941 werd het dorp door Rotterdam geannexeerd en werd het een onderdeel van de deelgemeente Prins Alexander.

Het voormalig dorp ligt ten noorden van de Nieuwe Maas, oostelijk van de Van Brienenoordbrug en is omsloten door de gemeente Capelle aan den IJssel.
Kralingseveer heeft echter altijd haar dorpse karakter vast weten te houden en geldt dan ook echt als een dorp in de stad. Het is een lieflijke oase met een besloten karakter. De meeste mensen kennen elkaar en vormen een hechte woongemeenschap.

Woonstad Rotterdam heeft zo’n 130 woningen in Kralingse Veer, een Rotterdamse wijk beneden de IJsseldijk. We verhuren er onder andere woningen voor 55-plussers, galerijwoningen zonder lift en eengezinswoningen met 2 woonlagen.

Vrije tijd
De wijk kent een actief verenigingsleven. Er is een grote speeltuin, een voetbalvereniging (CKC) waar veel Capelse kinderen lid van zijn, clubhuis 't Veer en buurthuis het Rendierhof. De gemeenschapszin in Kralingseveer is groot. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er een actieve bewonersvereniging is.

Onderwijs en gezondheidszorg
Kinderen in Kralingseveer kunnen gebruik maken van bijvoorbeeld de basisschool in Capelle aan den IJssel. Voor alle andere voorzieningen kun je ook terecht in Capelle aan den IJssel of kun je naar ’s Gravenland en Prinsenland.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid
Kralingseveer is gesitueerd nabij uitvalswegen richting de A16. De stadsbus die de wijk aandoet, zorgt voor de verbinding met metrostation Capelsebrug en NS-station Alexander. Het centrum van Rotterdam is met de metro vanaf Capelsebrug in 15 minuten te bereiken.
Voor alle bus- en tramlijnen en vertrektijden zie www.ret.nl

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 1.700 inwoners

± 130 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Noord/Oost

Bezoekadres
Prins Alexanderlaan 201
3065 RH Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Schenkel

Onze kantoren