Kaart wordt geladen...

In de buurt

Levendige wijk met allure

Een verliefd stel zit op een bankje in het Heemraadspark, een peutertje voert de eendjes in de singel. De statige groene lanen en singels en prachtige oude panden geven Middelland allure. Middelland is ruim opgezet. De gevarieerde bevolking – jong en oud, afkomstig uit diverse culturen – woont er kriskras door elkaar heen.

Als winkelgebied trekt Middelland de laatste jaren meer publiek. De Nieuwe Binnenweg tussen de Heemraadssingel en de ’s-Gravendijkwal in, staat steeds meer in het teken van food & living. De beste wijnen, belegde broodjes en chocolaatjes haal je bij Delicatessezaak Vermeyden, sinds 1908 een begrip in Rotterdam. Verderop wandel je langs een Vlaamsch Broodhuys, een Albert Hein, toko’s, een slagerij en een poelier. Er wordt aan gewerkt meer winkels voor delicatessen en vooral ook biologische producten naar dit deel van de stad te trekken.

Je last een pauze in voor een cappuccino bij de Urban Espresso Bar ter hoogte van de Claes de Vrieslaan. Daarna nog even op zoek naar aparte vintage meubels en kleding in tweedehands warenhuis Beljon, meubelzaak Seventies Design en kledingzaak Flowers and Pearls.
Voor de dagelijkse boodschappen zijn ook de meer noordelijk gelegen 1e en 2e Middellandstraat geschikt. Je haalt er de lekkerste croissantjes en banket bij bakkerij Marakkech. En vergeet het wekelijkse praatje bij de bloemenkraam van Ben niet!

In en om Middelland heb je vier basisscholen, waaronder een Montessorischool, en twee scholen voor voortgezet onderwijs. De wijk is goed voorzien van kinderopvang en bredeschool-voorzieningen. Opgroeiende kinderen hebben in deze wijk zo hun eigen rituelen. Schommelen op het Heemraadsplein en van de hoge glijbaan in het Heemraadspark. In de zomer staat er in het park een vaste kiosk, waar kinderen en hun ouders elkaar ontmoeten. In de winter slaakt menig kind een vreugdekreet als het oliebollenkraam van Richard Visser zijn vaste plek weer inneemt op de hoek van de Heemraadssingel en Burgemeester Meineszlaan.

De ‘s-Gravendijkwal is een populair uitgaansgebied. Je vindt er cafés, restaurants, clubs en discotheken. Ook de festivals, zoals het Kaapverdiaanse São João en het Oogstfestival, trekken publiek naar de wijk.

Een bezoek aan Museum Boymans van Beuningen, het Nederlands Architectuur Instituut of de Kunsthal? Over de statige Mathenesserlaan fiets je zo naar het Hobokengebied en het sfeervolle Museumpark. 

Middelland, wat heb je er eigenlijk niet?

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 11.500 inwoners

± 2.400 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Centrum/West

Bezoekadres
Westblaak 210
3012 KP Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Tram 4 en 7 - halte Eendrachtsplein
Metrohalte Eendrachtsplein

Onze kantoren