De site van Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies. Meer informatie.Dit venster niet meer tonen.

Kaart wordt geladen...

In de buurt

Een echte stadswijk

Stedelijk wonen Het Nieuwe Westen is gelegen tussen de Heemraadssingel en de Delfshavense Schie in de deelgemeente Delfshaven. De wijk heeft in de jaren zeventig veel te maken gehad met zogenaamde 'huisjesmelkers'. In de jaren tachtig kwam de stadsvernieuwing op gang. Vanaf die tijd is er veel vernieuwd in de wijk.

Het Nieuwe Westen is een echte stadswijk met mooie singels, interessante winkelstraten en ruime pleinen.

Vrije tijd
De Vierambachtsstraat en de Nieuwe Binnenweg zijn de belangrijkste winkelstraten van de wijk. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er supermarkten en diverse Turkse, Surinaamse en Marokkaanse winkeltjes.
Aan de rand van Het Nieuwe Westen ligt de Heemraadssingel met het gelijknamige park en plein. In het langgerekte park zijn diverse sport- en speelveldjes voor kinderen en jongeren. Op het centrale plein worden 's zomers veel festiviteiten gehouden, zoals rommelmarkten en het Kaapverdiaanse feest São João.

Aan de noordkant van de wijk torenen de twee minaretten van de Mevlana Moskee boven de huizen uit. Het is de eerste nieuwgebouwde moskee van Rotterdam. In het gebouw zijn naast gebedsruimten onder andere een conferentiezaal, een keuken en eetzaal ondergebracht.

Het Nieuwe Westen heeft verschillende leuke buurtkroegen en eethuisjes. In de wijk zijn geen culturele voorzieningen, zoals theaters, bioscopen of musea. In het centrum van de stad zijn deze in overvloed aanwezig en gemakkelijk met het openbaar vervoer of de fiets te bereiken

Onderwijs en gezondheidszorg
In de wijk staan meerdere basisscholen (waaronder een islamitische basisschool en een school voor algemeen bijzonder onderwijs) en 2 scholen voor voortgezet onderwijs. De meeste basisscholen zijn brede scholen. Dit betekent dat de school samen met andere organisaties in de wijk ook buitenschoolse activiteiten aanbiedt, zoals sport, spel, muziek of ouderactiviteiten. Verder zijn er goede voorzieningen op het gebied van de kinderopvang en de gezondheidszorg.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid
Het Nieuwe Westen heeft goede tram- en busverbindingen. De metrostations Coolhaven en Delfshaven liggen in het zuidelijk deel van de wijk. Over de Vierambachtsstraat loopt een TramPlusverbinding waarmee zowel Schiedam, Vlaardingen en het centrum van Rotterdam snel te bereiken zijn. Voor alle bus- en tramlijnen en vertrektijden zie www.ret.nl

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 18.700 inwoners

± 3.000 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Centrum/West

Bezoekadres
Westblaak 210
3012 KP Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Tram 4 en 7 - halte Eendrachtsplein
Metrohalte Eendrachtsplein

Onze kantoren