Kaart wordt geladen...

In de buurt

Historisch wonen in hartje Rotterdam

Wonen op een historisch eiland in hartje Rotterdam? Welkom op het Noordereiland. Dit pareltje van de stad ligt ingeklemd tussen de noord- en zuidoever van de Nieuwe Maas. Loop via de Willemsbrug de wijk in en bewonder de prachtige panden met hun bijzondere gevels.

Woonden er vroeger vooral schippers in deze historische wijk, tegenwoordig genieten zowel gezinnen met kinderen, ouderen als jongeren van deze mooie plek in Rotterdam. Ook creatieve ondernemers die iets speciaals zoeken, voelen zich direct thuis. Zo hebben diverse ateliers en kleine grafische bedrijven hier hun plekje gevonden. Met 3600 inwoners heerst er nog altijd een intieme sfeer.

Brood, melk, koffie en een pak koekjes. Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de buurtsupermarkt aan de Van der Takstraat of de Aldi aan de Maaskade. Flink inslaan? Steek de Koninginnebrug over naar de kop van Zuid. Hier vind je in het Entrepotgebouw een enorme Jumbo, maar ook winkels en restaurantjes. ’s Avonds maak je een romantische wandeling langs de historische kades en geniet je van de skyline van Rotterdam.

Ook kleine kinderen zijn hier meer dan welkom. Op het Noordereiland zijn twee basisscholen, een peuterspeelzaal en een naschoolse opvang gevestigd. En hoewel je wordt omringd door water, is er een goede busverbinding en loop je in tien minuten naar de dichtstbijzijnde metrolijn. Maar ‘echte’ eilandbewoners pakken natuurlijk de watertaxi.

Rust, water en historie en tegelijkertijd de directe nabijheid van het centrum en de Kop van Zuid. Noordereiland: wie er eenmaal woont, wil er nooit meer weg.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 3.300 inwoners

± 1.050 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Centrum/West

Bezoekadres
Westblaak 210
3012 KP Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Tram 4 en 7 - halte Eendrachtsplein
Metrohalte Eendrachtsplein

Onze kantoren