Kaart wordt geladen...

In de buurt

landelijk, ruimtelijk en stedelijk tegelijk

Parken en plantsoenen, de Rotte en de polder. In Ommoord word je omringd door rust en ruimte. Hier woon je altijd in het groen. Lotte Stam-Beese is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig concept van Ommoord: hoogbouw in het midden van de wijk en laagbouw eromheen. In 1965 ging de eerste paal voor de nieuwe woonwijk in de grond van het voormalige veengebied.

Voor senioren is de hoogbouw ideaal: genieten van de gelijkvloerse woningen, de gemakken van een lift, het uitzicht en de vele recreatiemogelijkheden. Maar de appartementen zijn ook aantrekkelijk voor starters op de woningmarkt. Woonstad Rotterdam bezit een aantal complexen in Ommoord die kort geleden flink zijn gerenoveerd of zijn omgevormd van twee- tot drie- of vierkamerflats. Aan de randen van de wijk vind je vooral eengezinswoningen.

Een van de vele voordelen van deze wijk is de nabijheid van natuur. Maak een wandeling door de polder, jog langs rivier De Rotte of ga surfen of roeien in het recreatie- en watersportgebied de Rottemeren. Op de Hesseplaats en in het overdekte Binnenhof vind je genoeg winkels voor al je dagelijkse boodschappen. Struin op woensdag de markt af naar koopjes. In het midden van Ommoord is de Romeynshof gevestigd, een wijkaccommodatie waar verschillende instellingen op maatschappelijk, sociaal en cultureel terrein zijn ondergebracht. Winkelcentra en wijkgebouw liggen aan de metrolijn. Toch liever een groter winkelaanbod? Het Alexandrium is twee metrohaltes verder en de reistijd per metro naar het centrum van Rotterdam bedraagt slechts twintig minuten.

Ook jonge gezinnen kiezen voor Ommoord, dat maar liefst zes basisscholen telt. Geitjes aaien met je kinderen of kleinkinderen kan bij De Blijde Weide, de grote kinderboerderij in het wijkpark Ommoordse Veld. Verder kan Ommoord zich verheugen in een bruisend verenigingsleven: tennis, hockey, voetbal, badminton, squash, scouting, bridge, biljarten, zwemmen, noem maar op. Voor een goede babi pangang, een souvlaki of een pizza calzone hoef je Ommoord niet uit. Ook niet voor een latte macchiato of een cappuccino d’amour, daarvoor ga je naar Brasserie De Verandering. Stappen kun je in eet- en drinkcafe Otto Hahn.

Betaalbare woningen, groen, ruimte en alle voorzieningen bij de hand. Meer heb je toch niet nodig?

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 9.600 inwoners

± 2.650 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Noord/Oost

Bezoekadres
Prins Alexanderlaan 201
3065 RH Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Schenkel

Onze kantoren