Kaart wordt geladen...

In de buurt

Beschut wonen, stads leven

Rust of drukte? Stad of park? In Oosterflank hoef je niet te kiezen. In de typische voorstad aan de meest oostelijke flank van Rotterdam is dan ook een grote verscheidenheid aan bewoners neergestreken. Hoe dieper je de wijk in trekt, hoe rustiger het wordt. Intieme woonhofjes, beschutte binnengebieden en veel groen zorgen voor een rustige, vredige sfeer.

Kinderen lopen er zelf naar een van de drie basisscholen en kunnen overal buitenspelen. Er zijn diverse sport- en zorgvoorzieningen, maar je kunt er ook uitgebreid shoppen in het Alexandrium met haar winkelcentrum, woonmall en megastores. Met de metro ben je bovendien in een kleine twintig minuten in het centrum van de stad.

Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in Oosterflank. Zo zijn er veilige schoolroutes aangelegd en is het Semiramispark volledig vernieuwd. Wandel over de geasfalteerde paden naar de noordelijke vijver en rust uit bij de 'genietzone'. Of vlij jezelf met een boek tegen een boom, terwijl je kinderen in de avonturenspeeltuin klauteren over stepping stones en boomstammen en elkaar nat spetteren in het kliederpoeltje. Een parkcommissie van betrokken bewoners zorgt ervoor dat het park mooi blijft en volop wordt gebruikt.

Woonstad Rotterdam heeft een veelzijdig aanbod van woningen in de wijk. Koop- en huurwoningen, appartementen met balkon en eengezinswoningen met tuin; van zeer betaalbare tot wat duurdere.

Stedelijk en landelijk tegelijk. Oosterflank combineert het beste van twee werelden.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 10.500 inwoners

± 1.550 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Noord/Oost

Bezoekadres
Prins Alexanderlaan 201
3065 RH Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Schenkel

Onze kantoren