Kaart wordt geladen...

In de buurt

Oud-Mathenesse & Het Witte Dorp

Oud Mathenesse en het Witte Dorp liggen naast elkaar aan de westrand van Rotterdam, naast het Marconiplein. Het zijn de meest rustige gebieden in de deelgemeente Delfshaven.

Woningen
In Oud Mathenesse staat vooral portiekflats en beneden/boven woningen van voor de oorlog. Ook staan er diverse gebouwen speciaal bestemd voor senioren.
Het Witte Dorp bestaat uit eengezinswoningen in de sociale huur of MVE verkoop. De buurt is in de jaren ’20 gebouwd als soort nooddorp volgens ontwerp van J..J.P. Oud, die ook het plan voor Spangen maakte. Er stonden kleine gezinswoningen voor achterstandsgezinnen. In de jaren 80 waren de woningen zo slecht dat ze zijn gesloopt en vervangen door nieuwe kleine, betaalbare, witte huizen.

Bewoners
In het Witte Dorp wonen vooral veel gezinnen die een hechte gemeenschap vormen. Oud Mathenesse heeft veel starters en senioren.
De bewoners en bewonersorganisatie Oud-Mathenesse & Het Witte Dorp spelen een actieve rol in de wijk.

Vrije tijd
De dagelijkse boodschappen zijn te krijgen in de Franselaan. Voor uitgebreider winkelen zijn het centrum van Schiedam en de winkelstraten in het Nieuwe Westen vlakbij, en het Dakpark met grote winkels aan de andere kant van het Marconiplein. Nieuw Vreelust ligt in de wijk Oud Mathenesse, tussen de Tjalklaan en Spangen in. In dit gebied liggen sportvelden, een zwembad, een basisschool, speeltuin en een vmboschool.

Onderwijs en gezondheidszorg
Er zijn 2 basisscholen in de wijk; een openbare en een christelijke basisschool. Het zijn brede scholen en ze bieden diverse activiteiten buiten schooltijd aan.
Er zijn in de wijk diverse gezondheidszorgvoorzieningen aanwezig zoals huisartsen, fysiotherapie en een apotheek.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid
Marconiplein en station Schiedam Centrum zijn de dichtbijzijnde grote openbaar vervoer voorzieningen.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 6.500 inwoners

± 550 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Centrum/West

Bezoekadres
Westblaak 210
3012 KP Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Tram 4 en 7 - halte Eendrachtsplein
Metrohalte Eendrachtsplein

Onze kantoren