Kaart wordt geladen...

In de buurt

Dynamische volkswijk met een eigen karakter

Het Oude Noorden is een dynamische volkswijk met een eigen karakter, een wijk waar je je snel thuis voelt en waar meedoen telt. De bewoners vormen een bont gezelschap. Gezinnen, creatievelingen, ondernemers, een- en tweeverdieners. Je vindt ze er allemaal.   

De straten en pleinen in het Oude Noorden zijn al net zo divers als de mensen. Wil je lekker shoppen, dan ga je naar de Zwart Janstraat. Je vindt er alles wat je nodig hebt. Van drogist tot opticiën, van speelgoedwinkel tot slijterij. In en rond het Zwaanshals zitten de leukste speciaalzaken. Voor verse vis ga je naar Selier en je kookgerei koop je natuurlijk bij Het Kookpunt. Op de Bergweg vind je supermarkt Bas van der Heijden. En op de Benthuizerstraat Albert Heijn, verschillende Marokkaanse en Turkse groente- en fruitwinkels en een filiaal van traiteur Westerkaatje.

Vrije tijd
Wil je rust? Slenter dan eens langs de Rotte of bezoek een van de (opgeknapte) binnenterreinen. En als je geen zin hebt om te koken, ga je langs bij Ka Yin voor een broodje pom of bij Ciao Ciao voor de lekkerste Italiaanse hapjes. Goed tafelen doe je bij Branco, Deliclassics, Mevrouw Meijer of Zino. Topadresjes!

Het Oude Noorden is ook een creatieve wijk. Overal fleuren mensen straten en pleinen op, onder meer met kleurige wandschilderingen. Wil je zelf aan de slag? Dan kun je terecht bij Blockart in de Bloklandstraat voor een cursus tekenen en schilderen. Wie weet ben je net zo’n talent als Willem de Kooning (1904-1997), de wereldberoemde kunstschilder en beeldhouwer, die werd geboren in het oude Noorden.

Onderwijs en gezondheidszorg
De wijk heeft maar liefst vijf basisscholen. Enkele daarvan zijn al een brede school, of worden dat binnenkort. Het Klooster in de Ruivenstraat groeit uit tot wijkcentrum. Kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen er terecht voor sport, spel, kunst- en muziekactiviteiten, huiswerkklassen, noem maar op. Ouders winnen er informatie en advies in over opvoeding. 

De wijk is volop in ontwikkeling. Dat merk je aan alles. Vernieuwde straten en stoepen, meer groen. Woonstad Rotterdam knapt (historische) gevels op en werkt aan een breder en ruimer woningaanbod. In het Oude Noorden voel je je snel thuis!

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 18.000 inwoners

± 2.300 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Noord/Oost

Bezoekadres
Prins Alexanderlaan 201
3065 RH Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Schenkel

Onze kantoren