Wereldse mensen, wonderlijke winkels en waanzinnige plekken

Rasechte Rotterdammers, internationale studenten, jonge ondernemers en kleurrijke gezinnen. In het authentieke Oude Westen leven en werken mensen uit de hele wereld. Je woont hier dus net zo makkelijk in een moderne kluswoning naast een eigenzinnige webdesigner, als in een nieuwbouwwoning naast een gastvrije Marokkaanse familie. En dat alles op loopafstand van het Centraal Station van Rotterdam.

Zo divers als de bevolking is, zo divers is de woonomgeving. Je vindt hier niet alleen gezellige winkelstraten vol bijzondere winkels zoals de Chinese supermarkt Wah Nam Hong, kledingboetiek Knetter en taartenbakker Koekela. Het barst er ook van cafés, clubs en kleine concertpodia. En er zijn diverse musea zoals het NAi en Boijmans van Beuningen op loopafstand. Tegelijkertijd is het Oude Westen rijk aan rustige straten en pleintjes.

Onafhankelijke geesten starten hier met hulp van de ondernemingstafel in de Josephlaan hun eerste onderneming en beginnende bandjes repeteren er in ‘t Speelonk. Je kinderen spelen onbezorgd in de grote speeltuin op het Weena of in een van de vele andere speeltuintjes in de wijk, terwijl je zelf een duik neemt in het nabijgelegen zwembad in de Oostervant. Of je loopt een blokje om in het charmante wijkpark Oude Westen. En als je ’s avonds geen zin hebt om te koken, is er volop keuze in je eigen wijk. Wordt het Chinees, Surinaams, een patatje Bram of een gevulde maaltijdsalade met aansluitend een optreden in Rotown?

De afgelopen jaren heeft Woonstad Rotterdam samen met de gemeente Rotterdam en de bewoners gewerkt aan een beter woon- en leefklimaat in het Oude Westen, onder andere door te investeren in aantrekkelijke buitenruimtes en de bouw en renovatie van veel  woningen. Daardoor biedt het Oude Westen een ruim aanbod aan betaalbare huurwoningen, nieuwbouw- en renovatieprojecten en kluswoningen.

Het Oude Westen is kortom een plek voor wereldse mensen, met goede voorzieningen en uitstekend openbaar vervoer. Hier leven betrokken bewoners van verschillende culturele achtergronden in goede harmonie samen.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 9.500 inwoners

± 3.200 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Centrum/West

Bezoekadres
Westblaak 210
3012 KP Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Tram 4 en 7 - halte Eendrachtsplein
Metrohalte Eendrachtsplein

Onze kantoren