Een groene wijk met een dorps karakter

Overschie met haar karakteristieke oude dorpskern ligt ingeklemd tussen de drie Schieën en het Midden Delfland. De wijk is daardoor omringd door water en natuur. De wijk is ideaal voor gezinnen, want kinderen spelen er veilig en kunnen er gratis sporten. Terwijl ook de stad om de hoek ligt.   

Dorpje naast de stad

Maak een mooie fietstocht richting Delft, doe je wandelschoenen aan voor een fikse tocht of spreid je picknickkleedje uit op het gras langs het water. In Overschie kan het allemaal. Ga je liever shoppen? Met tien minuten fietsen ben je op de Coolsingel. Bovendien ligt Diergaarde Blijdorp om de hoek. Overschie ligt dicht bij de toevalswegen: binnen vijf minuten zit je op de ring.

In Overschie is dankzij het rijke verenigingsleven altijd wat te doen. Een jaarlijkse topevenement in december is de lichtjesavond, waarbij de historische dorpskern feestelijk is verlicht en er een kerstmarkt is rond de karakteristieke oude kerk.

Overschie heeft vier goede basisscholen. In speel- en sportpark Levenslust spelen je kinderen onder toezicht. Tieners doen er een potje basketbal of volgen er een clinic honkbal en in de winter wordt het voetbalveld omgetoverd tot ijsbaan.

De dagelijkse boodschappen doe je bij winkelcentrum De Hoge Schie, met een HEMA, twee grote supermarkten en gezellig terrasjes. Op vrijdag ga je naar de weekmarkt op de Duyvesteinstraat. Je vindt hier niet alleen het meest voordelige aanbod aan levensmiddelen, het is ook de plek om bij te kletsen met buurtbewoners. Heb je ’s avonds geen zin om te koken? Dan kun je bij eetcafé Boulevard aanschuiven voor een goede daghap. Heb je écht iets te vieren, dan is sterrenrestaurant De Zwethheul de plek.

Overschie kent een zeer gevarieerd woningaanbod voor elk budget: oude herenhuizen, moderne eengezinswoningen met tuin, ruime appartementen en luxe villa’s.

Overschie, stad en dorp ineen, een toplocatie voor gezinnen.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 6.717 inwoners

± 381 Woonstad Rotterdam woningen

Inspiratieboek duurzaamheid Overschie

Download

Kantoor Centrum/West

Bezoekadres
Westblaak 210
3012 KP Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Tram 4 en 7 - halte Eendrachtsplein
Metrohalte Eendrachtsplein

Onze kantoren