De site van Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies. Meer informatie.Dit venster niet meer tonen.

Kaart wordt geladen...

In de buurt

Het beste van twee werelden

Licht, lucht en ruimte. Hier kun je ademhalen. De open bouwblokken en grote gemeenschappelijke tuinen geven de wijk zijn rustieke karakter. Toch zit je met de metro in een kleine twintig minuten in het centrum van Rotterdam en is ook het Zuidplein om de hoek.

Voor ouders met opgroeiende kinderen is deze wijk ideaal. In de Pendrechtse Kindercampus, een kindvriendelijke zone, kunnen kids van 7.00 tot 19.00 uur terecht voor opvang, school en allerlei activiteiten. Bovendien zijn er volop speeltuinen in de wijk en lopen of fietsen ze zo naar het Zuiderpark waar ze lekker uit kunnen razen op het avontureneiland, de kanovijver of in het skatepark.

Zelf doe je intussen je dagelijkse boodschappen aan de Slinge, volg je een cursus bij het wijkcentrum of drink je een kopje thee bij de buren. In de woonblokken bestaat nog ouderwets gemeenschapsgevoel. Buurtgenoten kennen elkaar en houden een oogje in het zeil. Vriendelijk, maar niet benauwend. Wil je een praatje maken, dan kan dat, maar het hoeft niet.

Pendrecht is de afgelopen jaren volop ontwikkeld met rond de 500 nieuwbouwwoningen en renovaties. Ruime eengezinswoningen, seniorenflats en comfortabele appartementen, bedoeld voor een mix van gezinnen, ouderen en starters.

Tuinstad Pendrecht: goede voorzieningen, groen, kindvriendelijk én het winkelcentrum van Zuidplein om de hoek.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 12.000 inwoners

± 3.550 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Zuid

Bezoekadres
Ooltgensplaathof 1
3086 NC Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Slinge

Onze kantoren