Kaart wordt geladen...

In de buurt

Kiezen voor stijl

Moderne villa’s, riante eengezinswoningen met tuin en talrijke appartementencomplexen staan gebroederlijk naast elkaar. Ze worden omringd door bossen, parken en plassen. Een paradijs voor kinderen, want overal kun je buitenspelen.   

Prinsenland is een prettige, nette en vooral eigentijdse wijk. Een klein deel van de woningen stamt uit de jaren zestig, maar het grootse deel werd in de jaren negentig gebouwd. Toch heeft deze groene wijk een boeiende geschiedenis. Als je over de ’s-Gravenweg wandelt, loop je namelijk in het voetspoor van de Romeinen. De historische straat is, overigens net als de Kralingseweg, een van de oudste wegen van Nederland.

Dankzij het groene karakter van de wijk is het er goed vertoeven. In het Prinsenpark vermaken jonge kinderen zich in avonturenspeeltuin Pietje Bell. Voor jongeren is er een skatebaan. En stap je op de fiets, dan ben je binnen een paar minuten in het Kralingse Bos of de Kralingseplas waar je onder meer kunt surfen, joggen en wandelen. Moe geworden? Rust uit op een van de uitgestrekte grasvelden, doe een dutje op het strand, of drink een wijntje bij een van de paviljoenen.

Prinsenland heeft een eigen gezondheidscentrum en voor kinderen en jongeren is er een ruim aanbod aan scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang. De dagelijkse boodschappen doe je in het wijkwinkelcentrum en als je zin hebt om flink te shoppen, is het Alexandrium met haar woonmall, megastores en winkelcentrum om de hoek. Je pakt hier bovendien eenvoudig de trein naar Utrecht of de metro naar het centrum.

Woonstad Rotterdam heeft een veelzijdig aanbod van woningen in de wijk. Koop- en huurwoningen, appartementen met balkon en eengezinswoningen met tuin, altijd omringd door water, ruimte en groen. Prinsenland: niet voor niets een van de meest geliefde wijken van Rotterdam.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 10.000 inwoners

± 1.050 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Noord/Oost

Bezoekadres
Prins Alexanderlaan 201
3065 RH Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Schenkel

Onze kantoren