De site van Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies. Meer informatie.Dit venster niet meer tonen.

Kaart wordt geladen...

In de buurt

Gerieflijk wonen in de luwte van de stad

Spangen is de laatste jaren flink opgeknapt. Jonge gezinnen trekken in de ruime, mooi gerestaureerde woningen, kiezen voor een nieuwbouwappartement aan de kade of gaan aan de slag in een avontuurlijke kluswoning met een grote gemeenschappelijke tuin. In Spangen combineer je rustig en comfortabel wonen met de levendigheid en voorzieningen van de omliggende wijken.

Markt
Op donderdag en zaterdag wandel je in tien minuten tijd naar de drukke markt in de aangrenzende wijk Bospolder, op het Grote Visserijplein voor verse vis, kaas, groente en fruit. Heerlijke Turkse pizza’s of Surinaamse broodjes koop je aan de overkant.

De boodschappen
Op de Schiedamseweg in Bospolder kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen. Maar deze levendige straat is ook een paradijs voor ‘culi’s’, die er bijzondere producten kopen, van Portugese stokvis, Kroatische kruiden en Marokkaans banket tot biologische groente en fruit. 
 
Sportfaciliteiten
Vergeleken bij de drukke stadswijken is Spangen juist rustig. De omgang is gemoedelijk. Het is een open, ongedwongen, veelkleurige en tolerante wijk. Je maakt een praatje met buurtgenoten en wordt spontaan uitgenodigd voor de buurtbarbecue. Maar heb je behoefte aan privacy, dan wordt dat ook gerespecteerd. Het voetbalstadion Sparta is een icoon in de wijk. Verbaas je niet als je bij een mooi doelpunt het gejuich uit het Sparta Kasteel in je achtertuin hoort. Behalve een voetbalvereniging, heeft Spangen een zwembad en een tennisbaan.

Tuinieren en kinderboerderij
Jog langs de oude spoordijk helemaal van het Marconiplein tot aan het Roel Langerakpark. Je komt dan langs Buitenplaats Spangen, waar wijkbewoners samen kunnen tuinieren of gewoon even een bakkie doen. Vanaf Buitenplaats Spangen steek je zo over naar de kinderboerderij en de goed uitgeruste speeltuin in Oud Mathenesse. Perfect voor kleine kinderen.

Scholen
Spangen heeft een islamitische, protestantse, rooms-katholieke en openbare basisschool, echt Hollands/Rotterdams dus. Op de Openbare Basisschool Duo 2002 groeit door een geslaagd ouderinitiatief het aantal autochtone kinderen. De wijk heeft goede kinderopvangmogelijkheden en bredeschool-voorzieningen.

Justus van Effen
Aan de zuidkant van Spangen is het beroemde Rijksmonument Justus van Effenblok ingrijpend gerenoveerd door Woonstad Rotterdam. Door samenvoeging van de bestaande woningen zijn grotere woningen en studio’s gerealiseerd. Het Justus van Effenblok is een symbool van de nieuwe wederopbouw van Spangen: een wijk met een bewogen geschiedenis en een veelbelovende toekomst.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 7700 inwoners

± 4500 woonstad woningen

Kantoor Centrum/West

Bezoekadres
Westblaak 210
3012 KP Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Tram 4 en 7 - halte Eendrachtsplein
Metrohalte Eendrachtsplein

Onze kantoren